Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy to normalne, że reflektory są prawie cały czas zaparowane? Nie mam tu mrozów więc ta rosa nie zamarza ale auto brzydko wygląda z zaparowanymi oczami no i oczywiście gorzej świeci. jest jakiś patent by się tego pozbyć?
Opublikowano
Najprawdopodobniej lampy masz nieszczelne. Może ktoś coś w nich kiedyś grzebał? Generalnie szczelne oryginały nie powinny parować.
Opublikowano (edytowane)
Witam.Lampy nie są całkowicie szczelne,bo mają po dwa odpowietrzniki z gąbkowymi filterkami.Niedawno przerabiałem to samo ale z jedną lampą.Po paru próbach usunąłem usterkę.Zdejmij klosz,wyczyść uszczelkę,sprawdz czu dobrze dolega i nasmaruj ją wazeliną,sprawdz połączenie klosza z czarnym plastikiem.To połączenie jest na stałe,ale ja dla pewności delikatnie zalałem to czymś w rodzaju hermetyku.Po tych zabiegach parowanie ustąpiło ale tylko w polsce,bo często przebywam w norwegii i tu jest bardzo wilgotno i po dwóch tygodniach postoju delikatnie paruje.Jak jadę do polski,to po trasie na światłach wszystko wraca do normy.Powodzenia.Żadnych silikonów. Edytowane przez perszing 740I
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
No niestety te są sprzed liftu.... można je może jakoś silikonem potraktować? jakieś patenty?

Wyjąć, osuszyć, uszczelnić? :)

http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
Powiem Ci że już 3 razy rozbierałem je, uszczelniałem, potem polerowałem pastą, kleiłem silikonem, klejem z pistoletu na ciepło, myłem uszczelkę, czyściłem odpowietrzniki, zdejmowałem je, zakładałem z powrotem,wszelkie czynności były robione starannie, czysto, dokładnie a reflektory i tak się parują i tak..... :mad2: może trochę mniej niż na początku ale jednak... a teraz stwierdziłem że 4 raz mi się nie chce i znalazłem sobie fajne lampki za 650 zł - http://allegro.pl/item484318595_bmw_e39_lampy_przod_ringi_swb07x_wysylka_gratis.html - i jak tylko troszkę kaski wpadnie to je kupię.
Opublikowano

Ja się kiedyś pozbyłem parowania, a w zasadzie zalewania lamp tylnych (w passacie) za sprawą wiertarki :D Wziąłem najcieńsze wiertełko (taką prawie igiełkę) i wywierciłem w dolnej części pod skosem jedną mikro dziurkę. Muszę powiedzieć, że już nigdy pary w nim nie było, a auto widywałem latami. Pewnie w przednim świetle by to nie przeszło :?

Ps. a te lampy z Allegro to niby nie parują?

Opublikowano
kolega EMGE zadał dobre pyt czy te lampy nie paruja ??? szukałem lamp po lifcie i w opiniach posiadaczy tych lamp (nawet na forum ) jest ze nie paruja :mrgreen: ale tez czasem nie swieca (szczególnie w nocy cos słabo widac :duh: )

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano
Hmmmm mieszkam w Londynie i ceny tych nowych lamp na ebay-u są faktycznie niewielkie. można kupić od 130L. Nie mam czasu na długie eksperymenty, więc chyba po prostu lepiej będzie kupić jakieś dobre, nowe lampy i po problemie. jakiej firmy lampy polecacie, zeby była pewność, że będą świecić :)
Opublikowano
zależy jakie to jest parowanie najczęsciej lampy parują jak sa za szczelne , sprawdz tylko czy ci ich woda nie zalewa tzw czy klosz nie jest nigdzie pękniety, wyciągnij lampy sprawdz odpowieczniki lamp może sa zapchane ,a jak nie to wiertełko i od spodu pomiędzy uszczelka a kloszem nawiert pomaga na 100%, a jeszcze możesz sciągnąc tylna gumę z żarówek do lepszej wentylacji