Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :!: :!:

1. Poszukuję tłumika do BMW E30 325e rok prod. '86. Tłumik jest o tyle dziwny ze posiada jedną rurę (jeno wejście i jedno wyjście), to jest orginalny tłumik. Może ktos wie gdzie taki mozna kupic, moze jest jakis zammięnnik :?: :?: .

2. Mam jeszcze problem z zegarami, dokładnie to z prędkościomierzem. Sprawa jest dziwna bo gdy samochod odpalam rano to odrotomierz działa, po przejechaniu może 5 km, obrotomierz opada i lezy jak niezywy, tak jest az do nastepnego dnia.

Prosze o pomoc, moze ktos juz wymienial taki tłumik lub mial taki sam problem.

dziekuje.

Opublikowano

Witam.Również posiadam 325e , widziałem takie tłumiki na niemieckich aukcjach, www.ebay.de musisz sam poszukac w kategoriach auto / auspuff

Oczywiscie nic nie gwarantuje

Opublikowano

Przeglądnij forum, było wielokrotnie o problemach z zegarami w e30....( najczęściej wina leży po stronie uszkodzonych wewnętrznych akumulatorków)

Jak się nie zabijesz o lutownicę, to sobie poradzisz z wymianą :wink:

Opublikowano

Ja niedawno zamówiłem niektóre elementy układu wydechowego do E30 u następującego producenta:

PHU Auto-Top Marek Wawrzyniak

63-400 Ostrów Wlkp

062/736-29-58 po 19.00

0502 494-377

Regularnie są na giełdzie we Wrocławiu, ale może też prowadzą wysyłki.

To były najtańsze tłumiki, jakie udało mi się znaleźć, ze stali aluminiowanej (nie czarne). Są całkiem dobrze wykonane, idealne kopie fabrycznych do ostatniego wygięcia.

Zapłaciłem:

- tłumik środkowy 140 zł

- jedna z rur od kolektora do tłumika środkowego 110 zł.

Ceny razem ze wszystkimi niezbędnymi uszczelkami.

Pozdrowienia

Paweł

www.automobile-catalog.com