Skocz do zawartości

BMW320-niepełna moc na zimnym silniku-Czy tak ma byc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc koledzy-mam moja trojke od 2 miesiecy,i mam takie pytanko-jak mam zimny silnik i jade to mam wrazenie ze nie zbiera sie normalnie-oczywiscie nie krece go nigdy nawet do 4tys bo uwazam ze musi sie zagrzac ale czuje jaj dodaje gazu ze jest bardziej "zmulony"niz na ciepłym.zauwazyłem ze jak osiagnie temperature tak ok polowe niebieskiego pola to jakby w jednym momencie sie "odmulil"i bardzo dobrze reagował na dodawanie gazu.W niczym mi to nie przeszkadza tylko chciałbym wiedziec czy tez tak macie czy to jakas objawa ze cos jest nie tak.Jakby ktos cow wiedział to dzieki za info
Opublikowano

Ja mam podobne objawy więc się nie stresuj. Daj mu się rozgrzać zamin zaczniesz normalnie przyśpieszać , czy wogle jechać....

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
Ja mam zupełnie odwrotnie :D Na zimnym jest zrywniejszy, bardziej czuły na pedał gazu niż po rozgrzaniu :o Oczywiście po rozgrzaniu też jeździ tak jak należy co nie zmienia faktu ze na zimnym sprawia wrażenie nieco mocniejszego.
Opublikowano
Ja mam zupełnie odwrotnie :D Na zimnym jest zrywniejszy, bardziej czuły na pedał gazu niż po rozgrzaniu :o Oczywiście po rozgrzaniu też jeździ tak jak należy co nie zmienia faktu ze na zimnym sprawia wrażenie nieco mocniejszego.

To ja mam podobmnie w seicento , jak jest zimny i chodzi na ssaniu jeszcze :lol: hehe

Co do BMW to mam taki sam silnik jak kolega co pyta no i objaw tez mam taki sam.

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/