Skocz do zawartości

E46 postojówki w kierunkach (USA) jak to zmienic ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Samochód z USA no i światła postojowe są w kierunkach zamiast w lampach no i na dodatek świecą na pomarańczowo.

Szukam pomysłów jak to przerobić, może ktoś już to robił ??

POMOCY<<<

Pozdrawiam

acha dodam że samochód po lifcie 2003 rok i do kierunkowskazów idą tylko 2 kable:P

Opublikowano
Witam, proponuję założyć ringi koloru xenon w reflektory i wykożystać przewody od postojowych do zasilenia tych fajnych światełek. Efekt murowany i po problemie
Szulman
Opublikowano
A jak tam bym wogle nie zmieniał , bo od zawsze popobały mi się postoje w kierunkach :P

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
w serwisie ci mogą to przestawic,podlączą pod kompa i przestawią w oprogramowaniu.u mnie bynajmniej tak było.no chyba ,że chcesz kombinowac sam,to ci w tym niestety nie pomogę.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

bmw32xi

znam gościa ale w Pruszkowie, który ci to zrobi w 5 min, wszystko można zrobić po podłączeniu pod kompa, każde ASO (prawie każde) oczywiście ci powie, że tego nie może zrobić bo nie ingeruje w elektronike aut z usa ale to są bzdety jakieś bo wszystko w tych autach jest takie samo.Wiem to od gościa z ASO.

Jest jeszcze jedna opcja - "mechaniczna". Można próbować oszukać system i podłączyć dodatkowe 5W żarówki i schować je w zderzaku ale to jest raczej prowizorka choć działa jak należy i taka przyjemność z tego co się orientuje, kosztuje 250pln i trwa 1h. Takie opcje stosują magicy w prawie wszsytkich amerykańcach.

Skoro masz wersje USA to pewnie nie masz też przeciwmgielnych. To też nie problem, potrzebna wiązka, żarówki i przełącznik w kabinie. Wiązkę i żarówki możesz już mieć bo to się zdarza, jeśli nie to trzeba poprowadzić a przełącznik kupisz za grosze na allegro.

pozdrawiam

Opublikowano
znajomy trochę tańszy robi metodą zamontowania małego klocka przy reflektorze także nic nie widać parę bmw z usa na tym patencie jeździ warszawa-wawer
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Kupilem amerykanca i mam ten sam problem. Pozycje w kierunkach. Moze i w aso przestawia kompa zeby sie te kierunki nie palily ale jak zrobic zeby domontowac pozycje w miejscach fabrycznych albo zeby zalozyc ringi jak nie ma przewodu do tego??
Opublikowano

ja mam ksenony z usa i faktycznie tam nie ma otworow na postojowki w miejscu gdzie powinny byc.

zamontowalem ringi, przewiercajac otwor na kable malutkim wiertlem.rok czasu juz mija i wszystko w porzadku, nic nie paruje itp..

Opublikowano
Wszystko ok jak jest instalka do pozycyjnych, ale ja nie mam instalki do pozycji tylko pala sie pozycyjne w kirunkach. Wiec pwenie by trzebabylo jeszcze modol zminic od swiatel na europe. Dzis w aso sie pytalem to przerobka 2500tys.
Opublikowano

Polecam wspomnianego Pana z Pruszkowa. Ja mam coupe po lifcie i zrobione w jakieś 5 minut bez ingerencji mechanicznej - mam światła do jazdy dziennej, świecą tak jak w wersji skandynawskiej (długie na 50% jako dzienne - mijania osobno, wszystkim poprawnie steruje czujnik świateł lub samodzielnie pokrętłem). Oczywiście kierunkowskazy świecą teraz po europejsku. Nie ma potrzeby wymiany ŻADNEGO modułu. U mnie w lampach jest miejsce na postojówki, jednak to rozwiązanie uważam za praktyczne i godne polecenia. Jeśli będziesz potrzebował kontakt to służę na PW.

PS. Olej ten temat w ASO, będą tworzyć dziwne problemy. Oczywiście chodzi o $$$. Bardziej rozgarnięci mechanicy robią to bez mrugnięcia okiem :)

Opublikowano

To fajne rozwiazanie po co palic w dzien bi-xenonki :D Dzis ma mi gos powiedziec czy mi to zrobi, wiec jak by co sie odezwe bo chcialbym zeby zrobil mi tak jak u ciebie te dzienne to fajna opcja.

P.S. ni emoge wylac wiadomosci na PW

Opublikowano
To chyba czas dymnać sie do Pruszkowa, ten gość faktycznie chyba zna sie na rzeczy. Wszyscy z którymi gadałem w swojej okolicy chcą wymieniać moduły, światła itp. w sumie można wymienić całe auto zeby pasowało na europe :mad2: ale po co??!, ale jak narazie jezdze tak jak jest :D
Opublikowano
z rana nie świeci mi lewy xenon a od niedawna też lewy ring. Bmw mnie naprawdę pozytywnie zaskoczyło w przypadku awarii oświetlenia zapala mi się kierunkowskaz lewy. Swietnie to wyglada, natomiast kiedy załączy się xenon to automatycznie gaśnie. Ogólnie Autko świetnie wyglada z zapalonym kierunkiem :) Jak bede u mechanika to każe sobie zaświecić jako postojowe obydwa az do pierwszego mandatu :)
Opublikowano
z rana nie świeci mi lewy xenon a od niedawna też lewy ring. Bmw mnie naprawdę pozytywnie zaskoczyło w przypadku awarii oświetlenia zapala mi się kierunkowskaz lewy. Swietnie to wyglada, natomiast kiedy załączy się xenon to automatycznie gaśnie. Ogólnie Autko świetnie wyglada z zapalonym kierunkiem :) Jak bede u mechanika to każe sobie zaświecić jako postojowe obydwa az do pierwszego mandatu :)

to oznaka konczacego swoj zywot palnika, przynajmniej u mnie tak bylo,wymien i problem sie rozwiaze

Opublikowano

Mam też zapasową przetwornicę bo jeden mechanik kazał mi kupić bo mi xenon mrugał a okazało się że jest żarówka do wymiany :(

Dzięki za radę będe próbował ale obstawiam przetwornicę lub starter bo jak juz xenon zaświeci to nie gaśnie.Szczególnie jak jest wilgotno lub mrożno wtedy nie pali się cały dzień :(

a żarówki komplet zmieniałem nie dawno a wczesniej miałem to samo na starych.