Skocz do zawartości

E46 postojówki w kierunkach (USA) jak to zmienic ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Samochód z USA no i światła postojowe są w kierunkach zamiast w lampach no i na dodatek świecą na pomarańczowo.

Szukam pomysłów jak to przerobić, może ktoś już to robił ??

POMOCY<<<

Pozdrawiam

acha dodam że samochód po lifcie 2003 rok i do kierunkowskazów idą tylko 2 kable:P

Opublikowano
Witam, proponuję założyć ringi koloru xenon w reflektory i wykożystać przewody od postojowych do zasilenia tych fajnych światełek. Efekt murowany i po problemie
Szulman
Opublikowano
A jak tam bym wogle nie zmieniał , bo od zawsze popobały mi się postoje w kierunkach :P

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
w serwisie ci mogą to przestawic,podlączą pod kompa i przestawią w oprogramowaniu.u mnie bynajmniej tak było.no chyba ,że chcesz kombinowac sam,to ci w tym niestety nie pomogę.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
można oszukać komputer i kierunki będą działać
Opublikowano

bmw32xi

znam gościa ale w Pruszkowie, który ci to zrobi w 5 min, wszystko można zrobić po podłączeniu pod kompa, każde ASO (prawie każde) oczywiście ci powie, że tego nie może zrobić bo nie ingeruje w elektronike aut z usa ale to są bzdety jakieś bo wszystko w tych autach jest takie samo.Wiem to od gościa z ASO.

Jest jeszcze jedna opcja - "mechaniczna". Można próbować oszukać system i podłączyć dodatkowe 5W żarówki i schować je w zderzaku ale to jest raczej prowizorka choć działa jak należy i taka przyjemność z tego co się orientuje, kosztuje 250pln i trwa 1h. Takie opcje stosują magicy w prawie wszsytkich amerykańcach.

Skoro masz wersje USA to pewnie nie masz też przeciwmgielnych. To też nie problem, potrzebna wiązka, żarówki i przełącznik w kabinie. Wiązkę i żarówki możesz już mieć bo to się zdarza, jeśli nie to trzeba poprowadzić a przełącznik kupisz za grosze na allegro.

pozdrawiam

Opublikowano
znajomy trochę tańszy robi metodą zamontowania małego klocka przy reflektorze także nic nie widać parę bmw z usa na tym patencie jeździ warszawa-wawer
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Kupilem amerykanca i mam ten sam problem. Pozycje w kierunkach. Moze i w aso przestawia kompa zeby sie te kierunki nie palily ale jak zrobic zeby domontowac pozycje w miejscach fabrycznych albo zeby zalozyc ringi jak nie ma przewodu do tego??
Opublikowano

ja mam ksenony z usa i faktycznie tam nie ma otworow na postojowki w miejscu gdzie powinny byc.

zamontowalem ringi, przewiercajac otwor na kable malutkim wiertlem.rok czasu juz mija i wszystko w porzadku, nic nie paruje itp..

Opublikowano
Wszystko ok jak jest instalka do pozycyjnych, ale ja nie mam instalki do pozycji tylko pala sie pozycyjne w kirunkach. Wiec pwenie by trzebabylo jeszcze modol zminic od swiatel na europe. Dzis w aso sie pytalem to przerobka 2500tys.
Opublikowano

Polecam wspomnianego Pana z Pruszkowa. Ja mam coupe po lifcie i zrobione w jakieś 5 minut bez ingerencji mechanicznej - mam światła do jazdy dziennej, świecą tak jak w wersji skandynawskiej (długie na 50% jako dzienne - mijania osobno, wszystkim poprawnie steruje czujnik świateł lub samodzielnie pokrętłem). Oczywiście kierunkowskazy świecą teraz po europejsku. Nie ma potrzeby wymiany ŻADNEGO modułu. U mnie w lampach jest miejsce na postojówki, jednak to rozwiązanie uważam za praktyczne i godne polecenia. Jeśli będziesz potrzebował kontakt to służę na PW.

PS. Olej ten temat w ASO, będą tworzyć dziwne problemy. Oczywiście chodzi o $$$. Bardziej rozgarnięci mechanicy robią to bez mrugnięcia okiem :)

Opublikowano

To fajne rozwiazanie po co palic w dzien bi-xenonki :D Dzis ma mi gos powiedziec czy mi to zrobi, wiec jak by co sie odezwe bo chcialbym zeby zrobil mi tak jak u ciebie te dzienne to fajna opcja.

P.S. ni emoge wylac wiadomosci na PW

Opublikowano
Poszło PW.
Opublikowano
To chyba czas dymnać sie do Pruszkowa, ten gość faktycznie chyba zna sie na rzeczy. Wszyscy z którymi gadałem w swojej okolicy chcą wymieniać moduły, światła itp. w sumie można wymienić całe auto zeby pasowało na europe :mad2: ale po co??!, ale jak narazie jezdze tak jak jest :D
Opublikowano
z rana nie świeci mi lewy xenon a od niedawna też lewy ring. Bmw mnie naprawdę pozytywnie zaskoczyło w przypadku awarii oświetlenia zapala mi się kierunkowskaz lewy. Swietnie to wyglada, natomiast kiedy załączy się xenon to automatycznie gaśnie. Ogólnie Autko świetnie wyglada z zapalonym kierunkiem :) Jak bede u mechanika to każe sobie zaświecić jako postojowe obydwa az do pierwszego mandatu :)
Opublikowano
z rana nie świeci mi lewy xenon a od niedawna też lewy ring. Bmw mnie naprawdę pozytywnie zaskoczyło w przypadku awarii oświetlenia zapala mi się kierunkowskaz lewy. Swietnie to wyglada, natomiast kiedy załączy się xenon to automatycznie gaśnie. Ogólnie Autko świetnie wyglada z zapalonym kierunkiem :) Jak bede u mechanika to każe sobie zaświecić jako postojowe obydwa az do pierwszego mandatu :)

to oznaka konczacego swoj zywot palnika, przynajmniej u mnie tak bylo,wymien i problem sie rozwiaze

Opublikowano

Mam też zapasową przetwornicę bo jeden mechanik kazał mi kupić bo mi xenon mrugał a okazało się że jest żarówka do wymiany :(

Dzięki za radę będe próbował ale obstawiam przetwornicę lub starter bo jak juz xenon zaświeci to nie gaśnie.Szczególnie jak jest wilgotno lub mrożno wtedy nie pali się cały dzień :(

a żarówki komplet zmieniałem nie dawno a wczesniej miałem to samo na starych.