Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zabieram się za montaż sekwencji do autka. Wybór padł na STAG300 (mam już zakupionego) - moje pytanie: jakie listwy wtryskowe zakupić i jaki reduktor polecacie. Silnik M30B35 155kW. W którym miejscu najlepiej zrobić otwory pod końcówki wtryskiwaczy gazowych? Pomożecie?
Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę
Opublikowano
ja bym założył reduktor kme bo prosty i dobry,może być silver bo obsłuży moc do 250 KM,może być i gold ale droższy i jego potencjał do 350 KM w sumie nie jest potrzebny,wtryski to jak już uzna gazownik,wszystko zależy jaką szybkość trzeba będzie dobrać,polecam valtek lub jego polski zamiennik rail,ew.matrix których bym kiedyś nie polecił bo drogie i awaryjne ale już teraz można do nich kupić zestawy naprawcze.Koncówki dysz z zasady montuje się jak najbliżej zaworów wszystkie na jednakowej wysokości i pod tym samym kątem ale w jakiej odl. i pod jakim kątem dokładnie to już najlepiej zapytać na jakimś forum lpg
Opublikowano
widzę że kolega ma bardzo stare informacje, i n starych opiniach jedzie. Valteki i ralie to najtańszy syf, tolerancja błedu na poziomie 20%. Poczytaj forum A.C. czyli producenta STAGa bo tu niczego mądrego się nie dowiesz
Opublikowano

ja odradzam reduktory EG - bardzo duza awaryjnoc i problemy z jakascia wykonania...

wtryski - magicjet

reduktor - sprawdzone rozwiazanie w 535 to gold - ale ostatnio scorpion (st lub gt) troche miesza na rynku i chyba nim warto sie zainteresowac .

wiercenie - jak najblizej wtryskiwaczy benzynowych , bardzo krotkie wezyki

Opublikowano

KME Silver do M30B35 odpada nie wydolny całkowicie. Na goldzie ładnie jeździ M30 ale osobiście poszukałbym czegoś innego. Na jakiej miedzi będziesz to składał?

Skorpion hmm xsilver znasz kogos z jakimś mocniejszym skorpionem po maską?

Opublikowano

koledze zalozyli scorpiona mini ostatnio w pandnie - ale to niemiarodajee auto.

ciezko cos o tym scorpionie powiedziec - ale wszyscy chwala - ale moze sie okazac tak jak z goldem - jak wchodzil do sprzedazy to byl komos - a potem sie okazalo ze ma mase wad...

Opublikowano
Hehe w pandzie to by i Tomasetto dało rade :mrgreen:

w pandzie to sie nie liczy - w kazdym razie w zadnym normalnym samochodzie tego nie widzialem jeszcze...

sam producent - damex jakos mnie nie przekonuje ...

ale moze to jakis cud techniki i daje naprawde rade - opisy sa bardzo ciekawe i same zalety w nich sa...

podobnie bylo z planijetami i magicjetami - mial tez byc cud - superyszbkie , mala bezwladnosc , dokladnosc - a teraz sie okazuje ze niektorym po 15tys km siadaja ....

Opublikowano
KME Silver do M30B35 odpada nie wydolny całkowicie. Na goldzie ładnie jeździ M30 ale osobiście poszukałbym czegoś innego. Na jakiej miedzi będziesz to składał?

Skorpion hmm xsilver znasz kogos z jakimś mocniejszym skorpionem po maską?

Został mi zbiornik w bagażniku i rurka fi6... Jak będzie potrzeba to fi8 sie pociągnie. Chodzi mi o sprawdzone instalacje, średnicę dyszy montowaną w kolektor i inne sprawy techniczne. Nie chcę się wpakować w bagno i kosztowne przeróbki, chcę zrobić raz i dobrze. Znam się na mechanice i z narzędziami i komputerami radzę sobie nieźle... Dam radę ;)

Obecnie AUDI S4 QUATTRO... do BMW wrócimy na wiosnę