Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam kilka problemow z moja bunia. model to e90.

1. piszczenie kierwonicy-przez dluzszy czas doprowadzalo mnie to do nerwicy, doszedem tez do tego ze nie w kazdej pozycji polozenia kierownicy piszczy-jesli ustawie ja nizej i blizej siebiei to pisczczy a jesli wsune w glab to przestaje. co moze byc przyczyna? serwis juz raz cos tam robil i niby przestalo ale na chwile(podejrzewam ze oni tylko zmienili polozenie kierownicy) ....

2.mam problem z dmuchawa- z srodkowego nawiewu wydobywa sie taki dziwny dzwiek "terkotanie" jakby ktos tam wlozyc kawalek papieru i powietrze ktore na nie leci daje taki dziwny dzwiek. ogladalem te nawiewy i nic tam nie siedzi. dzwiek ten utrzymuje sie czy to na najmnijeszych obrotach to tak samo na maxa. przestaje terkotac jak ustawie obieg wewnetrzny i dlatego dziwne to dla mnei jest, jesli by cos tam siedzialo to by caly czas terkotalo...

3. slupki ktore leca z przody wzdluz szyby- po nocy jak w aucie jest zimno, odpalam auto zaczynam nagrzewac temperature to te slupki zaczynaja trzeszczec co jakas chwile-denerwuje mnie to strasznie, jesli auto juz sie nagrzeje to jest ok. ta sama sytuacja dzieje sie gdy auto jest nagrzane a na dworze kolo 0*C i wylacze smaochod. gdy temperatura w aucie zaczyna spadac te slupki znow zaczynaja trzeszczec. wrrr

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

Opublikowano
wlasnie ze nie auto bylo kupione nowe w polskim salonie...niestety jest juz po gwarancji...

320d po wirusie: 202KM i 406Nm

"Jeśli Bóg byłby za przednim napędem, chodzilibyśmy na rekach" :D

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

podepnę się pod istniejący temat żeby nie zakładać nowego. Po zapaleniu auta kilka dni temu pojawiły się piski kierownicy. Problem znika jak samochodem przejedziemy 5-10 km i trochę się "zagrzeje". Jakieś propozycje? Nie wiem czy może to być wina mrozów samochód mam miesiąc dlatego jestem ciekawy.

Pozdro

Opublikowano

1. Tak poprostu jest, mnie znika to po 2 km jazdy i jest tylko podczas wiekszych mrozów - bez przesady..

2. Do nasmarowania silniczek dmuchawy - było na forum

3. Masz lód pomiędzy szybą a karoserią - wyczyść dokładnie, przestanie piszczeć.