Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

pali mi sie kontrolka poduszki, carsoft nusuwa niby blad ale jak tylko skonczy jego calkowite usuwanie poducha sie dalej pali

komunikat mam nastepujacy:

5 firing circuit for belt tensioner on driver's side

16 belt switch, driver's side

ten pierwszy bład w tlumaczeniu to +/- odpalanie obwodu dla napiecia pasa(tasmy) po stornie kierowcy

co musze wymienic zeby bylo dobrze? :)

Opublikowano
witam!

pali mi sie kontrolka poduszki, carsoft nusuwa niby blad ale jak tylko skonczy jego calkowite usuwanie poducha sie dalej pali

komunikat mam nastepujacy:

5 firing circuit for belt tensioner on driver's side

16 belt switch, driver's side

ten pierwszy bład w tlumaczeniu to +/- odpalanie obwodu dla napiecia pasa(tasmy) po stornie kierowcy

co musze wymienic zeby bylo dobrze? :)

szczelam że napinacz pasa kierowcy:)

samochod mial wystrzeloną poduchę??

Opublikowano
nie, stalo mi sie to po tym jak przywalilem mocno w klakson, ale blad dalo sie wtedy usunac i potem po miesiacu wywalilo znowu i juz sie nie da
Opublikowano
nie, stalo mi sie to po tym jak przywalilem mocno w klakson, ale blad dalo sie wtedy usunac i potem po miesiacu wywalilo znowu i juz sie nie da

pierwsze to napisalem pod wpływem emocji,fakt ze troche za szybko

a to moze wlasnie ta tasma pod poduchą co jest albo jakies wtyczki pod poduchą

czy do naprawy czy do wymiany to juz jakis elektrik sie wypowie

Opublikowano
hmm, a ja teraz mysle powaznie nad tym pasem.. bo w tlumaczeniu to jest najblizsze, ma ktos jeszcze jakos koncepcje? taka czesc to do wymiany, czy tez mogla sie jakas wtyczka wypiac?
Opublikowano
Zadne wtyczki taśmy itd. Carsoft pokazuje w ten sposob w e46 bład czujnika uderzenia bocznego (pod siedzeniem, pod dywanem przykrecony do belki). Jest to oczywisty dowód na nie dopracowanie tego programu

Xdrive

Koder

Opublikowano
to w takim razie jaka czesc musze wymienic? czy chodzi o to:http://www.allegro.pl/item481836164_bmw_e46_czujnik_uderzenia_boczny_sensor.html
Opublikowano
Witam na początek wypnij wtyczek pod siedzeniem i zobacz styki i ponownie wepnij to jest najczęstsza przyczyna Pozdrawiam

rozlaczac akumulator przy tym?

Opublikowano

Podepnę się do tematu :)

Carsoft pokazuje mi błąd airbag:

09 Front left window airbag (ITS) / Right Sidebag (Before mod. 2000 and All E36)

Jak to mam interpretowac? Co może być przyczyną takiego błędu?

Opublikowano

front left window airbag... - obstawiam ze chodzi o lewa kurtyne ;)

right side airbag.. chodzi o poduszke w drzwiach bocznch z prawej strony...

brakuje tych poduszek albo nie ma polaczenia... ;) albo sa wysrzelona i zaslepione :)

Opublikowano
Poduszki są wszystkie, to sprawdzałem w pierwszej kolejnosci, nawet jednakowy rok mają, chyba ze to o ktorys sensor chodzi czy cos, bo ten carasoft to niezbyt precyzyjnie okresla problem, niby jeden blad a tyczy sie dwoch poduszek jeszcze po roznych stronach.
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam, ponownie odkrywam temat, bo znow mi sie zapalila poduszka i blad "16 belt switch, driver's side" usunalem, potem odpalam auto i blad na nowo wyskakuje, wiec poprawilem kostke pod siedzeniem kierowcy. Od tej pory bledu juz sie nie daje skasowac :/ podczas usuwania carsoftem zanika tylko na pare sekund kontrolka, a jak skonczy sie czynnosc usuwania bledow to na nowo wyskakuje i nic z tym nie idzie zrobic.. Ktoś może mi coś na szybko poradzić? bo jutro wyjeżdzam na urlop...
Opublikowano
Mam to samo. Jezeli nie byly poduchy wystrzelone to sugeruje wypiac wtyczki podmuchac i spiac spowrotem. Mi zapala sie Airbag zawsze jak pasazer wsiada do auta - znaczy cos po prawej stronie do bani. Na dniach tez sie za wtyczki biore. To jest najprostrze co mozna samemu zrobic. Jezeli do tej pory dzialalo to na pewno nie jest to wina poduszek ani czujnikow - chyba ze auto uczestniczylo w kolizji.
Opublikowano
nie byly wystrzelone, czasem jak sie zapali blad to wlasnie wystarczy go wykasowac lub dodatkowo wyjac wtyczke, a teraz 5 prob i nic nie pomaga, aha i nie ma reguly czy pasazer jedzie czy nie, srednio raz na 3 miesiace wyskoczy
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

odkrywam temat, bo poduszki sie nadal swieca, zakupilem INPE i pokazuje blad:

14 ignition circuit 10

i co dziwne potem odpalam znieslawionego carsofta i pojawia sie nowy blad:

14 Battery - connection defect or open circuit

i dodatkowo nieustajaco blad ktorego inpa nie wyswietla: 16 belt switch, driver's side

ktos cos moze n/t powiedziec?