Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie - czy ktoś może bawił się w montaż tego typu gadżetów http://moto.allegro.pl/item479293267_sterownik_zamka_z_logo_bmw_e30_e32_e34_e36_e39_e46.html

Niby mam centralny zamek z zamykaniem szyb ale jakoś tak niefajnie w aucie tej klasy otwierać i zamykać auto w tak banalny :) sposób.

Zastanawia mnie jak jest z grotami, tzn mam immobiliser fabryczny, czyli wstukiwanie kodu na OBC i zastanawiam się czy taki "nowy" kluczyk trzeba kodować, czy kluczyki fabryczne wogóle były kodowane skoro kod trzeba wpisywać? [/img]

7-er Fahrer
Opublikowano
to co masz na obc to nie imobiliser - tylko tki pic na wode...

w e32 nie bylo EWS ...

ja bym kupił jakis fajny alarm i mialbys odrazu 2 w jednym - i zamykanie otwieranie z pilota i zabezpieczenie przeciw kradziezowe itp.

Jakiej firmy kolego alarm byś polecał??

P.S. Kiedys czytalem ze jesli mamy dany model alamru to nalezy pozbyc sie wszelkich naklejek z szyb, informujacych o modelu tego alarmu bo to jest intstrukcja dla zlodzieja, co gdzie i jak w danym alarmie. Tyle ode mnie

POzdr.

Opublikowano

najlepiej podjechac do jakiegos dobrego sklepu z alarmami i popytac ...

moim zdaniem firma ma mniejsze znaczenie jak sposob montazu.

po zalozeniu powinno sie usunac wszystkie oznaczenia z modulu i przewodow - dobre alarmy maja tylko zapinane numerki na przewodach , ktre sie usowa i nie ma zadnych oznaczen.

Opublikowano
A to ja się podłącze do teamtu. Czy zeby szyby i szyberdach się domknęły trzeba trzymać cały czas wciśniety przycisk na pilocie (alarm i pilot fabryczny)? U mnie tak jest i nie wiem czy to ok, czy coś może się zepsuło.
Opublikowano
A to ja się podłącze do teamtu. Czy zeby szyby i szyberdach się domknęły trzeba trzymać cały czas wciśniety przycisk na pilocie (alarm i pilot fabryczny)? U mnie tak jest i nie wiem czy to ok, czy coś może się zepsuło.

Ja też tak mam i paru innych kumpi, więc sie nie zepsuło.

A co - masz jeszcze jakiś przycisk specjalnie do szyb?

Opublikowano

cos chyba jednak jest nie tak...

ja jak zamkne z pilota to szyby i dach domykaja sie automatycznie . w 750 tez tak mialem tylko domykanie bylo z kluczyka - przekrecalem zamek i sie samo domykalo.

kto by stal i trzymal guzika az sie wszystko pozamyka - chyba by mnie palec rozbolal... bo u mnie najpierw zamykaja sie szyby - po 2 , a na koncu dach...