Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam . czy w zbiorniczku na plyn do spryskiwaczy jest jakis przelew ?

i na jakiej zasadzie dzialaja spryskiwacze na swiatla - rozumiem ze na swiatla idzie z tego mniejszego zbiorniczka w ktorym powinien byc ......... ( jaki plyn ?)

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz "KOLEGO"

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano

Mały zbiorniczek to płyn na koncentrat do intensywnego czyszczenia, z którego oddzielna wysokociśnieniowa pompka zasysa go, i miesza ze zwykłym płynem podczas mycia intensywnego.

Normalne mycie szyby = normalny zbiornik na płyn.

Uprzedając pytanie - koncentrat do intensywnego czyszczenia jak założyli Niemcy, do nabycia w każdym ASO.

Opublikowano
dzieki za wyczerpujaca odpowiedz "KOLEGO"

Nie badz taki sarkastyczny, jestes juz dosc dlugo na forum i nie wiem czy zauwazyles ale kto kupi jakies auto nie ma checi cokolwiek poszukac lub przeczytac instrukcji obslugi tylko wali z najprostszymi pytaniami na forum.

Rozumie gdyby odpoiwedz na nie nie padla, ale... przykladowo nowy nabywca E39 od razu wali posty, a co to za guzik, a na co to, a co z tym spryskiwaczem ... i zauwaz ze robi sie to nudne w przypadku gdy co 2 dni trafia sie osoba ktora pyta o to samo. 98 % odpowiedzi jest w instrukcji a reszta byla dziesiatki razy pisana na forum.

Otwieram temat mysle cos ciekawego a tam znowy 50 osoba nie moze uzyc wyszukiwarki albo przeczytac instrukcji. Jesli jej nie masz odezwij sie, udostepnie i skoncza sie twoja meki z tego typu pytaniami :).

Zapoznaj sie z nia, potem uzyj opcji szukaj a potem pytaj i postaw sie w sytuacji osob ktore codziennie przegladaja forum i codziennie otwieraja tematy a tu znowu to samo, nie dosc ze bylo kilka dni temu, nie dosc ze jest instrukcji to jeszcze bylo na forum z 20 razy.

Przepraszam za troche brutalne podejscie ale tak to niestety wyglada z uczciwego punktu widzenia.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Siema ja ci odpowiem...jezeli wiem a ty pytasz to ci odpisze co wiem nie odsyłając cie do wyszukiwarki która według mnie nie działa za rewelacyjnie.. otóż, zbiornik płynu spryskiwacza ten podstawowy, nie ten do intensywnego zmywania, posiada węzyk przelewowy.Jeżeli zalejesz do niego płynu pod korek to po prawej stronie przedniego nadkola zobaczysz plame po płynie co jest sprawką własnie weżyka przelewowego...usuwa nadmiar płynu. mycie lamp natomiast odbywa się przy użyciu mycia szyb przy pierwszym razie ich mycia po uruchomieniu zapłonu po zgaszeniu silnika..lub co piąty raz przy okazji mycia szyb podczas jazdy bez gaszenia motoru twojej beemki..pozdro