Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie mam pytanko, w mojej e46 330d, na zimnym silniku max obroty dochodzą do 5tyś jak przygazuję, jak się rozgrzeje to dojdzie prawie do 6tyś. ale do 7 tyś nie ma bata..

Czy to normalne?

Edytowane przez melkoman
Opublikowano
Witajcie mam pytanko, w mojej e46 330d, na zimnym silniku max obroty dochodzą do 5tyś jak przygazuję

Bardzo dobry sposób na rozgrzewanie silnika. Życzę miłej i bezawaryjnej eksploatacji tego diesla.

jak się rozgrzeje to dojdzie prawie do 6tyś. ale do 7 tyś nie ma bata..

Czy to normalne?

Moim zdaniem to nienormalne. Zgłoś się natychmiast do lekarza (od nóg - na głowę może być już zbyt późno).

Pzdr,

Opublikowano
Witajcie mam pytanko, w mojej e46 330d, na zimnym silniku max obroty dochodzą do 5tyś jak przygazuję

Bardzo dobry sposób na rozgrzewanie silnika. Życzę miłej i bezawaryjnej eksploatacji tego diesla.

jak się rozgrzeje to dojdzie prawie do 6tyś. ale do 7 tyś nie ma bata..

Czy to normalne?

Moim zdaniem to nienormalne. Zgłoś się natychmiast do lekarza (od nóg - na głowę może być już zbyt późno).

Pzdr,

następny :roll:

Opublikowano

to możę inaczej ujmę problem bo widzę, że wszyscy biorą mnie za dekla.

Czy na rozgrzanym silniku, obroty dochodzą tylko 6tyś obrotów - czy to jest normalne?

Opublikowano
to możę inaczej ujmę problem bo widzę, że wszyscy biorą mnie za dekla.

Czy na rozgrzanym silniku, obroty dochodzą tylko 6tyś obrotów - czy to jest normalne?

Człowieku, to jest silnik wysokoprężny.

Wiesz gdzie on ma maksymalny moment obrotowy i moc?

Jak myślisz, dlaczego obrotomierz jest wyskalowany niżej niż w benzyniakach? Daj temu silnikowi spokój... inaczej szybko skończysz swoją przygodę z tym autem. :nienie:

Opublikowano

Moim zdnaiem to powinien kręcić chociaż do 9 rpm :lol:

A tak na przyszłość, to wystraczy raz! zimnego diesla przeciągnąć po obrotach i spsuć :duh:

Powodzenia

titto

rekin jest mój... po 10 latach ponownie :)
  • Zarejestrowani
Opublikowano
A ja sugeruje zeby go przegonic zaraz po uruchomieni na max na pierwszych 3-4 biegach do konca obrotomierza, potem szybko wyjac kluczyk ze stacyjki zeby turbinka smarowania nie miala, i powtorzyc jeszcze ze dwa trzy razy i wtedy nie dosc ze bedzie szybciej sie wkrecal, to bedziesz slyszal swist jak w F7F i peeeeeeeeelno bialego dymu bedzie z rurki :D

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

A może kto stuningował Twoje auto i wsadził zegary od benzyny?

On dochodzi do 6 tys obr?

Opublikowano
Witajcie mam pytanko, w mojej e46 330d, na zimnym silniku max obroty dochodzą do 5tyś jak przygazuję, jak się rozgrzeje to dojdzie prawie do 6tyś. ale do 7 tyś nie ma bata..

Czy to normalne?

To jest normalne. Ale jak czytasz powyżej bardzo nie wskazane ;)

PS. Naprawdę do 6tyś dobija?