Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od 5 miesiecy jeszcze e60 520d i to jedyne e60 (poza testowym w salonie) któym jeżdziłem. Wcześniej jeździłem tylko benzynami z przedziału 1,6-2,0 i naprawdę nie wiedze w moim aucie problemu z ogrzewaniem. Wręcz przeciwnie. Ustawiłm auto i 20'C i tego nie dotykam. Moze jak będzie -20 na zew. to zmienię zdanie :)
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jedyną rzecz którą ja mogę zarzucic jeśli chodzi o temperature wewnątrz E60 to tempo w jakim silnik nabiera temperaturę roboczą ,ale to chyba cecha wszystkich aut z nowymi dieselami,mimo układów wspomagających dogrzewanie silnika jak vebasto ,moja staruszka E39 tds znacznie szybciej dmuchała ciepłym powietrzem :D .

hej

Opublikowano
Ja mam inne odczucia. Dlatego proponuję, że ja zostanę na swojej pozycji, a ci wszyscy zakochani i ślepo wpatrzeni w E60 niech pozostaną na swojej. Wtedy każdy będzie zadowolony.

Chcesz krytykowac - nikt Ci nie broni. Ale skoro robisz to na tym forum, to sobie zdajesz sprawe, ze znajda sie ludzie, ktorzy sie z Toba nie zgodza. Wiec zaproponuje cos innego - nie musisz sie z nikim zgadzac, mozesz nawet twierdzic, ze Wartburg mial lepsze ogrzewanie niz E60, ale nie wmawiaj innym zaslepienia. W realu tez tak z innymi "dyskutujesz"?

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Tak, w realu też tak dyskutuję. Skoro strony zostają na swoich pozycjach to czas kończyć dyskusje i rozejśc się z niczym. Każdy ma prawo jeździć w temperatzurze w jakiej lubi. Dla mnie 21 st. w zime to za mało. Koniec kropka.

Poza tym lubię mocne ciepłe powietrze na nogi. O to przykład. Ostatnio (3 tygodnie temu) wracałem z pływania i plażowania w Santa Monica (Kalifornia) i w drodze do hotelu właczyłem pełne ogrzewanie na nogi i otworzyłem dach w Fordzie Mustangu. Było tak jak lubię. Od góre świeże powietrze a od dołu gorąco.

Opublikowano
Skoro strony zostają na swoich pozycjach to czas kończyć dyskusje i rozejśc się z niczym.

No to sie "rozejdz z niczym" i uwazaj, co tam chcesz. Czy ktos Ci broni?

Każdy ma prawo jeździć w temperatzurze w jakiej lubi. Dla mnie 21 st. w zime to za mało. Koniec kropka

Bardziej prawdopodobne od tego, ze jestem "slepo wpatrzony w E60" jest to, ze albo masz popsuty samochod, albo nie umiesz ustawic ogrzewania. Dziwnym trafem ja umiem sobie ustawic ogrzewanie tak (i to w zime), ze moglbym jezdzic w t-shircie... No ale - tu musze przyznac racje - mimo wszystko w srodkowoeuropejskiej zimie nie poczuje sie jak w Santa Monica :lol:

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Santa Monica piękna sprawa ale jak lubisz ciepło w nogi to podziwiam Cię że wchodziłeś do wody.

a wracając do tematu sprawdź może cały układ ogrzewania bo ja jestem ciepło lubny i u mnie można sobie zrobić Afrykę w zimie.A próbowałeś z wyłączoną klimą może coś źle miesza powietrze gorące z zimnym.

hej

Opublikowano

Przy okazji wątku o ogrzewaniu, podpowie mi ktoś czy w każdym dieslu e60 montowane jest Webasto? Otóż w nr VIN nie mam takiej adnotacji. (525d/2004).

Bo zima daje się we znaki i przydało by się szybsze dogrzewanie. Pozdr!

Opublikowano
Czy w E60 da sie wyłączyć całkowicie webasto? Tak aby w czasie krótkich dojazdów po kilka km w krótkim okresie czasu nie włączało się?
www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]