Skocz do zawartości

problem z filtrem oleju - pilne!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukałem ale nie znalazłem

Kupiłem na serwisie orginalny filtr oleju i przy montażu zdziwiła mnie jedna rzecz na filtrze jest taka siateczka (załączam zdjęcie)

http://img519.imageshack.us/img519/4403/resizeofrotationofdsc00zr1.th.jpg

Mam takie pytanie czy należy ją zdjąć czy pozostawić i jakie spełnia zadanie - dodam tylko że wcześniej kupowałem filtry Delphi lub Filtron i tam takiej siatki nie było.

Bardzo proszę o szybką odpowiedź

masqo
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Rewelacja :D Przepiekna dyskusja :) Jedni zakładają z siateczką a inni (jak ja) sa przekonani że sie ją zdejmuje. Ogólnie filtr jest aby filtrować, więc po grzyba taka siateczka :mrgreen:
Opublikowano
Tej siateczki NIE MOŻNA ściągać :!: Ona jest po to, żeby filtr po pewnym czasie się nie rozpadł :!:

swietne filtry co się rozpadają :P:P

Ja zawsze kupowałem FILTORNA - był bez żadnych siateczek - i wbrew temu, że polskie to się nie rozpadał .....

Pzdr,

Opublikowano
Też uważam że ta siateczka jest po to aby tam była, bo jako zabezpieczenie w czasie transportu to raczej słaba osłona :) Zresztą wczoraj rozmawiałem z kolesiem który zajmuje się wymianą oleju i powiedział żeby nie zrywać choć nie potrafił wytłumaczyć po co ona jest :) Podczas poprzedniej wymiany też jej nie sciągałem i wczoraj podczas wymiany oleju przyjrzałem się staremu filtrowi i ta siateczka była w całkiem dobrej kondycji a spodziewałem się że może jej wogole już tam nie być :)
Opublikowano
Tej siateczki NIE MOŻNA ściągać :!: Ona jest po to, żeby filtr po pewnym czasie się nie rozpadł :!:

Jeśli ktoś nie ma pojęcia, to niech nie pisze...

Kolego. Nie masz żadnego prawa innych pouczać :nienie:

Sprawa z siateczka jest doskonałym przykładem totalnej dezinformacji. Jeżeli przedstawisz nam jakis dowód (np. w postaci opakowania) że ta siateczka nie jest opakowaniem filtra, to bardzo chętnie część z użytkowników (łącznie ze mną) przestanie tę siateczkę ściągać :)

A póki co - ani nie pisza aby pozostawić na miejscu, ani nie pisza aby ją zdjąć. Pojawiają się tylko domysły kolegów, że jest po to aby nie puchły, aby po prostu były... jednym słowem NIKT NIC NIE WIE :mrgreen:

Opublikowano

Sprawa z siateczka jest doskonałym przykładem totalnej dezinformacji. Jeżeli przedstawisz nam jakis dowód (np. w postaci opakowania) że ta siateczka nie jest opakowaniem filtra, to bardzo chętnie część z użytkowników (łącznie ze mną) przestanie tę siateczkę ściągać :)

A póki co - ani nie pisza aby pozostawić na miejscu, ani nie pisza aby ją zdjąć. Pojawiają się tylko domysły kolegów, że jest po to aby nie puchły, aby po prostu były... jednym słowem NIKT NIC NIE WIE :mrgreen:

Tymbardziej iż jedne filtry ją posiadają (jak ten na zdjęciu) a inne nie posiadają - jak wymieniony przeze mnie Filtron.

Pzdr,

Opublikowano
Może wypowie się ktoś zorientowany ? Albo niech ktoś wykona telefon do serwisu :) Ja nie mam na to cierpliwości :P