Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
HEYA jaka różnica bedzie na takim przełożeniu mostu - miałem 3.45 mam 3.15 :?: '' WIETA CY NIE WIETA :?: :twisted2: jak WIETA to PISZTA jak nie WIETA to też PISZTA '' :whistle: pozdrawiam :mrgreen: (te WIETA to żarcik :cool2:
Opublikowano

Wprost proporcjonalna czyli 1-3,15/3,45=1-0,913=0,087. Czyli teraz jak bedziesz jechał powiedzmy realnie 108,7km/h to licznik bedzie pokazywał 100km/h. Zawsze możesz wstwić niższą wysokość opony i tym wyrownać róźnice. V max raczej większy nie bedzie, a przyśpieszenie napewno zjedzie do maksymalnie 1s do 100kmh. Za to może mniej palić paliwka. :norty: - po przez redukcje obrotów z 3261obr./min do 3000 obr./min.

WIETA :cool2:

Opublikowano
zastanawiałem ale nie miałem wyjścia bo mosty te zwykłe od dwu litrówki są słabe i już naprawdę ciężko kupić taki by nie był przytarty więc wstawiłem ten most od 2,5 ze szperą :cool2: a to co teraz licznik bedzie ni zle predkość pokazywał :jawdrop: ?
Opublikowano
Wprost proporcjonalna czyli 1-3,15/3,45=1-0,913=0,087. Czyli teraz jak bedziesz jechał powiedzmy realnie 108,7km/h to licznik bedzie pokazywał 100km/h. Zawsze możesz wstwić niższą wysokość opony i tym wyrownać róźnice. V max raczej większy nie bedzie, a przyśpieszenie napewno zjedzie do maksymalnie 1s do 100kmh. Za to może mniej palić paliwka. Laughing - po przez redukcje obrotów z 3261obr./min do 3000 obr./min.

WIETA Cool

:doh: czyli kurde mam teraz dłuższe przełożenie ? tak
Opublikowano
kurde czekam na półosie i tak mnie to zastanawia jak to bedzie sie sprawowało czy będzie duża różnica :? o ile wzrośnie prędkość na biegach (mam nadzieję że naprawdę nie wiele )