Skocz do zawartości

Rano nie pali na wszystkich garach???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kupiłem małą e36 compakt 1.8TI i generalnie wszystko jest OK, tylko jak temperatury trochę spadły to nie bardzo chce odpalać no i oczywiście wiadomo, że aku do wymiany.

Jednak nie to mnie męczy tylko tylko fakt, iż po odpaleniu rzuca silnikiem przez jakieś 2 min(jak jest ciepły to jest OK) i teraz pytanie czy to świece i przewody wysokiego .. do wymiany czy może jakaś inna przyczyna??

Opublikowano
Ja mam to samo. Co jakis czas slabo odpala (czasem dopiero za 2 razem) i jak juz odpali to narywa strasznie buda na jalowm biegu jak sie doda gazu to drgania zanikaja. Dzieje sie to sporadycznie i tylko w okresie jesienno-zimowym. Okazalo sie ze u mnie winny jest poprostu rozrusznik i jak narazie przejechalem tym autem prawie 45kkm i tego nie naprawilem ale na szczescie nadal odpala i jezdzi. Sprawdz, moze u Ciebie przyczyna jest podobna.
Opublikowano

jeśli masz gaz to może być przyczyna źle założonej instalacji. Jesli masz to przed nocą zrób ze 20-30km na benzynie i zobacz jak rano odpali.

A jeśli nie masz to moim zdaniem sonda

Opublikowano
miałem to samo w zeszłą zime.po lekkim rozgrzaniu wszystko wracało do normy.mi pomogła wymiana swiec i przewodów,nie mam gazu.
///M40pwr
Opublikowano
Ja proponuję sprawdzić wtryskiwacze, miałem taką sytuację i właśnie to było przyczyną, zwyczajnie jeden się zacinał i nie otwierał do końca po dłuższym postoju. Pomogła kąpiel w środku do czyszczenia wtryskiwaczy. Zdecydowanie bardziej polecam wymontować i umyć oddzielnie niż dolewać płyn czyszczący do paliwa, bo mogą szybko polecieć stare gumowe przewody paliwowe. Oczywiście trzeba nim trochę poklikać podłączając zasilanie i przedmuchać sprężarką a nie tylko wrzucić do płynu bo nic to nie da.