Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie ostatnio zapalila mi sie kontrolka od poduszki powietrznej,po przekreceniu stacyjki znika ale po chwili sie zapala :( Moze ktos spotkal sie z takim przypadkiem.Co zrobic by znikla :?: :modlitwa:

Były:

E36 320i

E39 520i

E36 318i

E36 325td

Opublikowano

jechać na kompa i skasować, bez tego się nie da

ja stawiam na to że nie łączy jakaś kostka po fotelami, ewentualnie błąd maty pasażera, to takie standardowe usterki związane z poduszkami w e39

jak pojedziesz skasować to się dowiesz

Opublikowano
wiec nie tani interes :cry: .Moze ktos wie gdzie w okolicach warszawy moge podlaczyc pod kompa :?: .Z gory dziekuje

Były:

E36 320i

E39 520i

E36 318i

E36 325td

Opublikowano
Można w kodowaniu auta zdezaktywowac matę. Mankament - przy zderzeniu, jeżeli fotel pasażera jest pusty, to jego poduszka i tak wyskoczy.
Opublikowano
wiec nie tani interes :cry: .Moze ktos wie gdzie w okolicach warszawy moge podlaczyc pod kompa :?: .Z gory dziekuje

podjedź do Artura do Raszyna, namiary na Niego są w Polecanych Warsztatach

Opublikowano
wielkie dzieki.sprawdzalem pod siedzeniem czy zaden kabelek sie nie odczepil ale na moje oko wszystko jest ok.jedyne rozwiazanie to podlaczenie pod kompa.jak zlokalizuje problem to napisze moze komus sie kiedys przyda

Były:

E36 320i

E39 520i

E36 318i

E36 325td

Opublikowano
Wielkie dzieki za namiary osoba konkretna i wie jak zajac sie samochodem.Przyczyna byly chyba poluzowane przewody pod siedzeniem kierowcy wiec obylo sie bez powarzniejszych wydatków :D Juz wiem gdzie bede wstawial bunie do naprawy :mrgreen:

Były:

E36 320i

E39 520i

E36 318i

E36 325td

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja również mam problem ze sterownikiem poduszek. Byłem auto podpiąć pod komputer i wyszło mi że jest błąd wewnętrzny sterownika. Mechanik mnie "pocieszył" że tylko wymiana pomoże. Może ktoś się orientuje ile może kosztować nowy sterownik?
  • 5 lat później...
Opublikowano
Odgrzeje 6 letniego kotleta :) W tym Ncs jak dezaktywuje się airbag to on i tak wystrzeli ? Kontrolka poduszki zgaśnie ? Jak to zrobic ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak dezaktywujesz, to sterownik go nie widzi, tak jakby go tam nie było.

Ale je się z tego co pamiętam dezaktywuje/aktywuje parami (prawa+lewa strona).

Którą poduchę i dlaczego chcesz wyłączyć?