Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Prosze aby wpisywały się osoby które były w nowo otwartym muzeum i gmachu w Monachium widniejącym pod nazwą BMW Welt inaczej Świat BMW.

Może przez niewielki udział tego postu, osoby które zastanawiają się nad wycieczką do tego ciekawego i troche magicznego miejsca zdobędą większe ambicje i wyruszą. Ja niestety nie byłem jeszcze, lecz w połowie stycznia wylatuje i napewno dołącze moje sugestie. Miło by również było dowiedzieć się od osób które odwiedziły Świat BMW gdzie można tanio ale wygodnie znaleść odpowiedni nocleg, na co zwracać uwage i czego unikać.

Opublikowano
Ja zwiedziłem BMW Welt, pierwsze wrażenie budynku na żywo duże :) W środku też pięknie. Największe wrażenia jak odwiedzasz to miejsce około 23 godziny gdy w środku nie ma nikogo(przynajmniej ja nie widziałem) a drzwi otwiera się przyciskiem :) Jeśli chodzi o muzeum to odpuściłem sobie, 12 e wstęp jeśli dobrze pamiętam albo i więcej. Warto wjechac na wieżę w olympia park(chyba do 3 e wjazd) i obejrzec wszystko z góry. Byłem tam "przy okazji" pracując w Monachium. Osobiście nie wybrał bym się specjalnie w to miejsce na "wycieczkę", może nie jestem maniakiem :wink:
Opublikowano
Wedlug mnie warto pojechac na pare dni i zwiedzic Monachium. Ogolnie Bawaria jest naprawde piekna i na pewno jest co zwiedzic. Z Monachium jest rzut beretem do Alp wiec piekne widoki gwarantowane :D . Jeden dzien mozna przeznaczyc na zwiedzanie BMW Welt. Wedlug mnie warto szczegolnie zamowic sobie 1,5 godzina wycieczke po fabryce. Trasa jest tak skonstruowana ze widzis sie caly cykl produkcyjny jak z wielkiej kolby stali powstaje seria 3er. Nowo otwarte muzeum tez robi ogromne wrazenie. Oprocz tego warto zwiedzic sobie centrum Monachium (Marienplatz itd.). No i koniecznie wycieczka w Alpy (Ludwik Schlosen czy jak to sie pisze :wink: , skocznia w GPA,warto odwiedzic Stanberg - piekne jezioro itd....) Oczywiscie najlepsza pora jest koniec wrzesnia bo mozna sie zalapac tez na Oktoberfest :D . Jak bedzie chcial ktos zobaczyc zdjecia to napiscie i postaram sie wrzucic je. Pozdrawiam
Opublikowano

Warto - byłem tam już dwa razy - za pierwszym muzeum było jeszcze w remoncie, więc odwiedziłem je poraz drugi i polecam jak najbardziej - wrażenie robiła wystawa czasowa prototypów - m.in. BMW Gina - poza tym wszystkie bryki, silniki, z możliwością posłuchania odgłosów :D

Zdjęcia wrzucałem w forum serii 1 - w temacie jest słowo "Zdjęcia"

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.