Skocz do zawartości

Jazda zimą a systemy kontroli trakcji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miałem niedawno E36 328i z ASC i zimą nie było tragedii, ale czasem wyjechać z zasnieżonego parkingu był problem. Jak wyglada sprawa systemów kontroli trakcji e E46 328i i 330i - czy te modele miały wszystkie seryjnie DSC ? Jak ten system sie sprawuje w praktyce i czy jest mocno awaryjny?
Opublikowano
Posiadam ASC+t III gen. co prawda zimą nie miałem okazji go przetestować ale jak na razie sprawdza się ok. Nie mam z nim problemów ale jak jest włączony to zero szaleństw auto przy próbie poślizgu natychmiast koryguje koła i dodatkowo reguluje prędkość czyli przeważnie przychamowuje żeby wyrównać tor jazdy.
Opublikowano
podjazd pod zaśnieżoną górkę wymaga wyłączenia systemu bo obroty idą a auto stoi , ja zawsze deaktywuję wjeżdżając czy wyjeżdżając z ulicy na główną ale zaraz aktywuję jak się wygrzebę :mrgreen:
Opublikowano
chlopaki ta cala ct. to nie jest do wygrzebywania sie z sniegu tu szpera by wiecej pomogla ,a conrola trakcji jest dobra przy ruszaniu na sliskim ,a i tak lepiej ja wylaczyc bo staje i zamula ruszanie,chyba ze jest bardzo slisko to pomaga
Opublikowano
Witam ja mam 330d i w ksiazce mi pisze DSC III co to oznacza ta trójka

.....u że masz super najnowszą wersje dsc w wejrsji III po upgradzie i zimówek nie potrzebujesz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: