Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Właśnie przydażyło mi się coś dziwnego czego nie umiem wytłumaczyć.

Mianowicie czas temu jakiś popsuł się wskaźnik temp. Czujnik sprawdziłem - dobry, sam wskaźnik też, ale nic nie pokazywał. Nie umiałem sobie z tym poradzić. :mad2:

Przedwczoraj podaczas dość gwałtownego i mocnego hamowania wskaźnik ożył nagle i jakby nic pokazuje co trzeba.

Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać uszkodzenia?

Pozdrawiam

Piotr

Opublikowano

Napewno w stykach na kabelkach, choc nie wykluczone ze i w przekaznikach, pod macha obok bezpiecznikow.

:?: Moze podczas gwaltownego hamowania przekaznik dostal wibracji i zalapal styki.

:wink:

Opublikowano
To samo opiszę ponownie i ja. Działał zawsze OK a tu ni z tego ni z owego osiągął temperaturę prawidłową i raptem zaczął spadać do pola niebieskiego !!? O co może chodzić? Też mam problem.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano
Witam wszystkich

Właśnie przydażyło mi się coś dziwnego czego nie umiem wytłumaczyć.

Mianowicie czas temu jakiś popsuł się wskaźnik temp. Czujnik sprawdziłem - dobry, sam wskaźnik też, ale nic nie pokazywał. Nie umiałem sobie z tym poradzić. :mad2:

Przedwczoraj podaczas dość gwałtownego i mocnego hamowania wskaźnik ożył nagle i jakby nic pokazuje co trzeba.

Czy ktoś ma pomysł gdzie szukać uszkodzenia?

Pozdrawiam

Piotr

Sprawdź wtyki na zegarach.Mój prędkościomierz też to ma.Podobno kostki po czasie przestają dobrze stykać zwłaszcza w E28 :(