Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam prosbe czy moze ktos sprawdzic czy na wolnych obrotach (bez dodawania gazu ) po odkreceniu korka chłodnicy leci strumiec płynu czy dopiero po dodaniu gazu , bo dzis moja wzkazowka poszła na czerwone pole i szukam przyczyny :cry2: dzieki

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg

Opublikowano

W E36 i E46 - lekki strumyk cały czas.

Inne modele ale przypuszczam iż tutaj także powinno byc w ten sposób - bo przecież pompa pompuje cały czas - tylko raz wolniej a raz szybciej (zależnie od obrotów).

Pzdr,

Opublikowano

Na Twoim miejscu (jeśli nie lubisz grzebać przy samochodzie) udałbym się do mechaniora.

Np. z silnika M50 pompy płynu miały plastikowe łopatki które po kilku (kilkunastu) latach po prostu się rozpuszczały. Wymiana pompy będzie tańsza i prostsza niż wymiana uszczelki pod głowicą, albo panewek.... (nie chcę dalej krakać).

pozdr.

Mariusz

Opublikowano
Ale to co, po rannym odpaleniu autka na zimnym jak sie odkreci korek zaraz po odpaleniu to musi lecie strumyczek jak odkręcimy korek?? Dziwne musze sam u siebie sprawdzic
Opublikowano

u mnie leci dopiero ja się troche rozgrzeje no cóż fizyka mamy układy chłodzenia z układem zamkniętym więc się robi lekkie ciśnienie

pozdro

Opublikowano

witam,

u mnie leci strumien kilka sekund po odpaleni, co prawda slabo ale leci, gdy auto nabiera temperatury strumnien staje sie wiekszy.W 523 tez tak powinno byc bo sam to sprawdzalem u innym bmw

Opublikowano
Jak leci zaraz po odpaleniu to termostat się nie domyka - do osiągnięcia temperatury otwarcia termostatu jest tylko mały obieg - bez chłodnicy, potem powoli się otwiera i daje obieg na chłodnicę.
Opublikowano
dzieki za wszystkie posty , termostat wymieniony -stary sie nie domykał , wymieniłem tez pompę teraz po zagrzaniu jest strumien ponizej 1000 obr , ale i tak mam pewne obawy co do uszczelki bo wąż od chłodnicy jest bardzo twardy :mad2: , wydaje mi sie ze za bardzo ( oczywiscie jak sie dosc dobrze zagrzeje ) nie dokreciłem korka to płyn był na max w zbiorniku i jak chwile pogazowałem powoli wypływał przez korek

http://img.userbars.pl/98/19415.gif

Sprzedam lampa kombi e39 prawy tył , poduszki pow.dzrzwi przednich- pytania na pw lub gg