Skocz do zawartości

320d-odzyskanie mocy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów,jest kilka moich postów na temat problemów z moim dieslem (320d 136 KM).Walczyłem z nim od kupna,ok roku czasu.Pozmieniałem wszystkie podzespoły wskazujące na usterkę braku mocy i turbo dziurę takie jak:przepływka,alektrozawory,filtry,przewody ciśnieniowe,czyszczenie EGR,IC,kolektora dolotowego i wiele innych,byłem także na kompie który nie pokazał żadnych błędów.

Więc pozostało mi tylko sprzedać,ale że jestem uparty i chciałem sie chociaż dowiedzieć co było,oddałem auto do profesionalistów.Naprawa kosztowała dość dużo ale teraz to inny samochód.Zbiera sie od ok 1400 obr i ciągnie do samego końca.

Panowie w serwisie (Service Bosch)nawet nie otwierali maski tylko podłączyli kompa i śmigali w tą i z powrotem,korekcja błędów i mapy.

Teraz wiem że BMW z dieslem też potrafi!!!

Jak by co pytać,z czystym sumieniem polecę tych gości!!!

Opublikowano

jak Ci maski nie otwarli to gdzie oni sie wpieli ???

skoro maski nie otwierali to musieli się wbić w kość wewnątrz auta

Opublikowano
Jeśli chodzi o koszt usługi,zapłaciłem 600zł(moim zdanie sporo za grzebanie w kompie)ale opłacało się,podłączali się do wewnętrznego złącza OBD.
Opublikowano
Jeśli chodzi o koszt usługi,zapłaciłem 600zł(moim zdanie sporo za grzebanie w kompie)ale opłacało się,podłączali się do wewnętrznego złącza OBD.

Hmm chiptuning bez hamowni ? :duh: Jakbys podal szczegoly co tam namieszali albo jak wyjasnili 600zl za gmeranie to byloby pomocne....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mi również się wydaje że to jest poprostu chip, ale w bardzo łatwy sposób to będzie można sprawdzić wystarczy wgrać oryginalny soft i się wszystko wyjaśni.
Pozdrawiam