Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich jestem tu nowy i mam chyba maly problem. Od kilku dni mam dziwne gasniecie silnika przy odpalaniu zaskakuje na 2-3 sekundy i gasnie.Powtarza sie tak 3-5 razy przy odpalaniu, a potem jest ok. Dodam ze dzieje sie tak tylko jak jest cieply silnik.Bylem zeby podlaczyc do kompa i wyszedl jeden blad - czujnik polozenia walu rozrzadu. Dzis wymieniony zostal na nowy i jest to samo. Co to moze byc? moze ktos spotkal sie z czyms takim z gory dziekuje za odpowiedz a zapomnialem autko to 540 98r bez gazu

pozdro Irek

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, dzis bylem w warsztacie , w ktorym wymieniano mi ten czujnik, blad byl kasowany po wymianie, niestety pojawil sie ponownie i nie wiadomo co to moze byc.

pozdro irek

Opublikowano

A nie było pomyłki wałka rozrządu z wałem korbowym???

Przy uszkodzeniu czujnika wałka rozrządu raczej nie powinien gasnąć a dziwnie pracować to przy uszkodzonym czujniku wału korbowego na pewno gaśnie.

Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
A nie było pomyłki wałka rozrządu z wałem korbowym???

Przy uszkodzeniu czujnika wałka rozrządu raczej nie powinien gasnąć a dziwnie pracować to przy uszkodzonym czujniku wału korbowego na pewno gaśnie.

wydaje mi sie że może być odwrotnie, przynajmniej tak u mnie jest jak odłącze czujnik wału korbowego to pracuje ale jest słaby i faluje a jak odłacze czujnik wałka rozrządu to nie odpale go. Fakt nie są to te same silniki, ale czyżby zasada działania była inna?

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW