Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czyli jak Ci odcina to tak typowo masz "dyn dyn dyn dyn" czy poprostu dokreca sie do 5,5 i koniec? Może to M40 i jego czesta znana wszystkim przypadlosc?
Opublikowano

Hydraulika silnika się kończy :) To częsta przypadłość tych silników. Też tak miałem. U mnie pomogła wymiana 5 dzwigienek zaworowych, Bogu dziękować że wałek miałem w idealnym stanie.

Polecam jechać do Pana Andrzeja, taki magik od M40'ek z Aleksandrowa Łódzkiego, gośc nie dużo bierze, a zna się na tym. Ja zapłaciłem 170zł już z częściami.

Opublikowano
jako ciekawostka w MB w202 2.2 na postoju odcinalo mi zaplon przy 3.5tys a wczasie jazdy przu kolo 6tys, fajnie sie ruszalo..... jak kubica dyn dyn dyn bryyyyyyymmm :D
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Czyli jak Ci odcina to tak typowo masz "dyn dyn dyn dyn" czy poprostu dokreca sie do 5,5 i koniec?

Nie ma własnie takiego dyn dyn dyn tylko jak by mu brakowało mocy. Został jeszcze stary dyfer. Po wymianie silnika mechanik musiał coś kombinować z kablami bo elektryka była z anglika czyli kable źle szły po czym nie działa mi kontrola trakcji.

Moje auto.................................

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=727088#727088

Opublikowano
z tego co kiedys czytalem to pompa jest do wszystkich modeli taka sama niezaleznie czy to 1.6 czy 2.5 no chyba ze gdzies na jakiejs stronce cyganili... a teraz jej nie moge znalesc...
Opublikowano
Ale na zdrowy rozum powinna być taka sama pompa bo przecież 1,8 1,8is nie mają przecież prawie różnic w spalaniu paliwa także po co miała by być mocniejsza?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
haha mam ten sam problemik tez swapowalem z m43 na m44 i tez odcinka przy 5.5 nie wazne na jakim biegu. Nie mam pojecia o co chodzi. Mam wiekszy problem bo silnik chodzi nie rowno na wolnych.
Opublikowano
ja mam silnik m40 318 co dziwne na pierwszym drugim trzecim biegu obroty dochodzą do ponad 6 tys a na piątym biegu idzie ładnie do 175km/h i nagle następuje odcięcie przy 5,5 tys obrotów