Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,ostatnio wymieniał mechanik mi simering w skrzyni i musiał wyjąc wał,,

po włożeniu go z powrotem powyzej 80km/h samochód dostawał drgań i wydawał odgłos wycia,,tak wiec wróciłem do mechanika powiedziałem o sprawie i on wał wyciągnął ustawił na jakies znaki(ponoć był zle złożony)i w droge,,,

3 dni nic ,,cichutko równiutko i ok,,

ale dzis zauważyłem ze powyzej 100km/h samochód znowu wpada w drgania ale juz mniejsze,,,

w miedzy czasie zmieniłem felgi na 17stki ale po zmianie felg było ok,,,

co to moze być?

a jak moge sam sprawdzic czy wał jest odpowiedni złożony i włozony?...

help!!

typing.....
Opublikowano
Druciarz nie mechanik! Przed wymiana simmeringu powinien zaznaczyc na wale jego polozenie by po naprawie zlozyc go tak samo. Nie zrobil tego wiec teraz wal ma niewywazenie i bije. Są dwie rady: rozkladac go i skladac metoda prob i błedów a najrozsadniej - wyważyc wał na koszt mechanika uprzednio robiąc mu awanture. Pozdrawiam
Opublikowano

u mnie podpora padła z dnia na dzień,w jeden dzień wszystko ok a nastepnego wibracje w okolicach 60km/h.Padła sama guma bo łozysko nadal było dobre.Najlepsze było to że nawet w ASO stwierdzili że podpora jest dobra i pewnie dlatego kosztowało mnie to duzo pieniążków.Wymieniłem sporo rzeczy niepotrzebnie,nawet skrzynie wyciągnąłem.Na końcu wymieniłem podporę i wszystko wróciło do normy.Wał też miałem zamiar wyważać ale koszt 270zł netto za wyważenie trochę mnie przeraził.

Jeżeli masz wał wyciągnięty to warto i tak ją wymienić,ja kupiłem osobno podporę i łożysko razem 50zł

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

superczaro napisał:

witam,ostatnio wymieniał mechanik mi simering w skrzyni i musiał wyjąc wał,,

po włożeniu go z powrotem powyzej 80km/h samochód dostawał drgań i wydawał odgłos wycia,,tak wiec wróciłem do mechanika powiedziałem o sprawie i on wał wyciągnął ustawił na jakies znaki(ponoć był zle złożony)i w droge,,,

3 dni nic ,,cichutko równiutko i ok,,

ale dzis zauważyłem ze powyzej 100km/h samochód znowu wpada w drgania ale juz mniejsze,,,

w miedzy czasie zmieniłem felgi na 17stki ale po zmianie felg było ok,,,

co to moze być?

a jak moge sam sprawdzic czy wał jest odpowiedni złożony i włozony?...

help!!

Witam-a czy przez ten cały problem z wałem masz także jakieś problemy z biegami? Wchodza ciężej od tamtego momentu, czy raczej nie ma różnicy?

Pozdrawiam.

BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano
Jakie mogą być skutki jazdy z padniętą podporą ? Bo miałem wymieniany wał i nie wiem czy podporę też (przejechałem już 6 tys. km). Jak wciskam sprzęgło to czuć na nodze lekką wibracje na wyższych obrotach, nie wiem może tak ma być w dieslach. U was też czuć lekką wibrację bo jak kupiłem samochód to tak było od początku i po 3 tys. km się zepsuł.