Skocz do zawartości

e38 750i wymiana termostatu...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiec mam do wymiany termostat...mianowicie problem jest taki w trasie spada temperatura silnika prawie do minimum w długiej . W miesice temperatura idealna...

moje pytanie jaka cena jest termostatu i jak jest z wymiana jego...

w servisie bmw smorawinski poznań kolo mnie... cena termostatu 260zl wymiana 580zl razem z płynem chłodzącym ze wszystkim 1060zl wydaje mi sie troszkę dużo...

czy ktos z was wymieniał?

Opublikowano
za termostat płaciłem 205 PLN, a za wymianę 80 PLN w Gdańsku na Osowej, ale ze zniżką studencką po starym układzie, więc może inny mechanik weźmie więcej....
www.specops.pl
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oni przeginają z robocizną patrząc na ceny to Olszowiec się ceni jeszcze bardziej. Ja mam swojego mechanika który jest dobry w te klocki (oczywiście w 100% ufać można tylko sobie) A cena zależy od tego gdzie jest owy termostat. BMW na prawdę potrafi zagiąć ręce kiedyś miałem chwilę wiec byłem przy wymianie termostatu przy TDS hehe nie wierzyłem własnym oczom jak mechanik musi wywalić polowe osprzętu od czoła silnika żeby dostać się do takiej bzdurki jak termostat :)

Niestety ale znaleźć mechanika który na prawdę zna się na samochodach BMW jest ciężko i to bardzo ciężko. Większość naprawia je jak zwykłego poloneza i lepiej nie widzieć co i jak robią bo nóż się w kieszeni otwiera :) Nie żebym się czepiał wszystkich zakładów "u Zdzisia" ale prawda jest taka że potrafią zje... najprostszą rzecz albo pozostawią taki syf po naprawie jak by się im zostawiło żuka...

Opublikowano
Witam wiec mam do wymiany termostat...mianowicie problem jest taki w trasie spada temperatura silnika prawie do minimum w długiej . W miesice temperatura idealna...

moje pytanie jaka cena jest termostatu i jak jest z wymiana jego...

w servisie bmw smorawinski poznań kolo mnie... cena termostatu 260zl wymiana 580zl razem z płynem chłodzącym ze wszystkim 1060zl wydaje mi sie troszkę dużo...

czy ktos z was wymieniał?

johny na przyszłosc jak cos to jedz do osso frąckowiak na rumuńską

ceny za usługi duzo nizsze niz w aso a obsluga ok

osso bylo 1 zakladam robiącym bmw jeszcze w PRL-u

pozdrawiam

Opublikowano
Pozazdrościć takich warsztatów. Przydało by się założyć taki wątek na forum może przy wysiłku wszystkich powstała by mapka w kraju konkretnych i uczciwych warsztatów :)
Opublikowano

Właśnie Johny popieram Roberta.

Smorawiński Cię zrujnuje. Oni za byle g... tysiące sobie liczą. Szkoda wyrzucać tyle pieniędzy.

Pojedż na Rumuńską - koło stadionu :)

tel. 0678672132

Szef do najsympatyczniejszych nie należy ale ceny w miarę ok.

Mówię w miarę bo czasami też przeginają. Ale moim zdaniem to jedyny warsztat co robi BWM w Poznaniu i jest godny polecenia.

Szkoda,że dopiero teraz przeczytałem Twój poprzedni post, ale geometrię ustawiają także w TAURUS na Obornickiej - na moje 18 cali przyrządy weszły.

tel 0618250602

Swoją drogą do wymiany takich rzeczy jak zawieszenie, tarcze, klocki łożyska polecam Taurusa. Ceny w miarę przystępne ( wymiana klocków- 60zł) dużo taniej jak u Frąckowiaka.

P.S. Jest jeszcze Mikołajczak ale ten siecze i grabi, oj grabi :(

tel. 0618221816

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)

Opublikowano

[Pojedż na Rumuńską - koło stadionu :)

tel. 0678672132

Mówię w miarę bo czasami też przeginają. Ale moim zdaniem to jedyny warsztat co robi BWM w Poznaniu i jest godny polecenia.

ja tam nie narzekam :) , co do podejscia to moim zdaniem jest ok

fakt faktem ze facet ma swoisty styl bycia ale nie wynika to napewno z niesympatycznosci.Jezeli cos w bmw nie styka jedz TYLKO tam.Plusem jest tez to ze robi na powierzonych czesciach,nie kantuje,nie wymontowuje , nie robi wałkow itp.Spokojnie mozna mu autko poowierzyc.Zreszta moi znajomi tez tam robią betki (e65,x5,x3,m5) i jest ok

tel. 0618221816

łoj!, tam to nawet za przykręcenie śrub w kole sobie zyczy 300 :)

CENY MASAKRA !!!

Opublikowano
Właśnie Johny popieram Roberta.

Smorawiński Cię zrujnuje. Oni za byle g... tysiące sobie liczą. Szkoda wyrzucać tyle pieniędzy.

Pojedż na Rumuńską - koło stadionu :)

tel. 0678672132

Szkoda,że dopiero teraz przeczytałem Twój poprzedni post, ale geometrię ustawiają także w TAURUS na Obornickiej - na moje 18 cali przyrządy weszły.

tel 0618250602

Swoją drogą do wymiany takich rzeczy jak zawieszenie, tarcze, klocki łożyska polecam Taurusa. Ceny w miarę przystępne ( wymiana klocków- 60zł) dużo taniej jak u Frąckowiaka.

tel. 0618221816

60zl za klocki!!!! w norauto biorą 33zl :wink:

www.auto-optima.pl
Opublikowano

Co racja to racja ale wiesz o ludziach z Norauto to mam naprawdę niskie mniemanie.

Nadają się do wymiany oleju a i tak trzeba na łapska patrzeć- kumplowi w alfie przekręcili gwint w misce od korka spustowego. :mad2:

Ja bym na nich uważał.

:naughty:

pozdro damp

Moje BMW e38 728iA '95

moje byłe BMW e34 525i '93

e60 520i Tata

e87 120i Mama

http://www.damp479.bravehost.com

Jeżeli się nie otwiera spróbuj jutro :)

Opublikowano

To, że komuś w Alfie przekręcili gwint korka o niczym nie świadczy.

W AR to akurat normalka (ukręcony gwint w misce, a dodajmy do tego oryginalną śrubę na imbusa :duh: i masakra gotowa :-) ).

pozdr.

Mariusz