Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy w każdym modelu E46 nawet w 1998 po przekręceniu kluczyka pali się check(żóły silniczek) który po odpaleniu gaśnie.

Wielkie dzięki :cool2: Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)
Wypowiedź kolegi poniżej wskazuje na to że moja odpowiedź była błędna wiec zmieniłem post. Ja mam 2002 i przed odpaleniem ta kontrolka wraz z paroma innymi się zapala ale po odpaleniu wszystkie gasną ;) Edytowane przez ShakeIt
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A wcale nie. Zapala się EML na chwile a check (żółty silniczek) wtedy gdy jest usterka. Przynajmniej w do 2000.09 nie wiem jak było później.
Krzysztof
Opublikowano
Dokładnie chodzi mi o 318i z 1998r. bo pali sie tylko przy teście zegarów,dzwoniłem do salonu i powiedzieli mi że w tych modelach powinna się zapalać i po paru sekundach zgasnąć :cool2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

U mnie problem jest taki że nie zapala mi się wogóle check. Wszystkie gasną, EML też, silnik pracuje idealnie, spalanie wszystko ok a po przekręceniu na zapłon nie testuje mi się Check. Czy reset komputera coś da ? Czy faktycznie check sie ma nie zapalać wogóle ? Czy tylko dopiero w razie problemów z silnikiem ?

mario
Opublikowano

U mnie tez sie check nie zapala wogle - 98rok.

W tescie zegarów sprawdzałem i sie swieci, wiec chyba tak ma byc, ze zapala sie tylko wtedy jak jest usterka.