Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niemca czy nie od niemca zawsze po przejeciu auta wymienia sie kaplet filtrow i olej.

Ja ostatnio tez sprowadzalem. Wymienilem olej i wszystkie filtry (powietrza!, oleju!, paliwa i kabinowy). Jak sie sam przekonalem dobrze jest wyczyscic filterek na elektrozaworze :cool2:

No i z tego co widzialem EGR lubi nalapac nagaru, ale tego jeszcze nie rozbieralem.

Opublikowano

jak uczciwy helmut to po co zmieniac olej jak np. do końca inspekcji jest 10 tyś km,

przejchać się i popatrzeć co mu brakuje,

nie ma c wykonywac zbędnych ruchów,

już nie raz wywalałem nowe filtry i olej,

bez sensu,

Opublikowano
jak uczciwy helmut to po co zmieniac olej jak np. do końca inspekcji jest 10 tyś km,

przejchać się i popatrzeć co mu brakuje,

nie ma c wykonywac zbędnych ruchów,

już nie raz wywalałem nowe filtry i olej,

bez sensu,

dokładnie , czekać aż się zbliży SerwisOil , ja po zakupie mojej mimo że salonowa i kupiona w PL nic nie robiłem przez pół roku tylko jeżdziłem , potem płyny i filtry / miałą 4 lata więc wszystkie płyny /

Opublikowano
czekać aż się zbliży SerwisOil /

Ja jak wymieniłem olej na syntetyk to mój mechanik mówił że za max 15 tys wymienić na nowy. Skasował inspekcje na której było napisane 22tys do oilserwise. A jak jest u was?????

Opublikowano
czekać aż się zbliży SerwisOil /

Ja jak wymieniłem olej na syntetyk to mój mechanik mówił że za max 15 tys wymienić na nowy. Skasował inspekcje na której było napisane 22tys do oilserwise. A jak jest u was?????

U mnie co 15 po zerowaniu ale poprzedni właściciel wymieniał w ASO co 30tyś km tylko on to robił w pół roku a ja w rok nie zrobie 15tyś max 10

Opublikowano

Dzieki wielkie za odpowiedzi!

mam jeszcze pytanie odnośnie odmy (separatora) czy muszę wymienić i jakie mogą być problemy jak się nie wymieni a jest przytkana?

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich!

Opublikowano
Dzieki wielkie za odpowiedzi!

mam jeszcze pytanie odnośnie odmy (separatora) czy muszę wymienić i jakie mogą być problemy jak się nie wymieni a jest przytkana?

Dziękuję i pozdrawiam wszystkich!

ja wiem czy jakieś problemy , ja wymieniłem po 270tyś km tak dla zasady bo koszt ok 80zł to niewiele w ASO / sam filterek w obudowie / wymieniałem przy okazji z filtrem powietrza bo on jest obok i tak inaczej się nie dostanie do niego bez wyjęcia filtra powietrza