Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dowiadywałem się sporo na ten temat, jeśli w E38 nie ma OBC to podpięcie przełącznika od kierunków nic nie da, podobno trzeba jechać na komputer i wprogramować mu ten przełącznik. A stąd taki wniosek że, wtyczka od kierunkowskaza bez OBC ma 5 pinów, a wtyczka w kierunkowskazie z OBC ma 6 pinów, a we wiązce w E38 jest również 6 pinów czyli po podpięciu powinno to działać, ale nie działa. Będę ten temat jeszcze drążył dalej zobaczymy co z tego wyniknie.
Opublikowano
A czy OBC (przycisk w panelu radia) rozni sie funkcjonalnoscia (pomijam niewygode) od odblokowanego CheckControl (przycisk obok licznika kilometrow). Wydaje mi sie, ze nie...
Opublikowano
A czy OBC (przycisk w panelu radia) rozni sie funkcjonalnoscia (pomijam niewygode) od odblokowanego CheckControl (przycisk obok licznika kilometrow). Wydaje mi sie, ze nie...

Check Control to masz tylko komunikaty o jakiś nieprawidłowościach za mało płynu w spryskiwaczach-te kilkanaście komunikatów.

A OBC to tak jak pinczer napisał Komputer Pokładowy, pokazuje spalanie, limit km do przejechania na paliwie i kilka innych opcji.

Opublikowano
Check Control to masz tylko komunikaty o jakiś nieprawidłowościach za mało płynu w spryskiwaczach-te kilkanaście komunikatów. A OBC to tak jak pinczer napisał Komputer Pokładowy, pokazuje spalanie, limit km do przejechania na paliwie i kilka innych opcji.

:naughty: Nic bardziej mylnego. Po odblokowaniu masz informacje typu poziom ladowania, temperatura silnika, zasieg na paliwie w baku, ilosc paliwa w baku, zuzycie chwilowe i srednie, itd. Zastanawiam sie tylko czy funkcje z OBC i funkcje z odblokowanego CheckControl sa identyczne czy sa drobne roznice.

Opublikowano
Bawiłem się już testami, ale nie znalazłem odpowiedzi na jedno pytanie. Powiedzcie mi czy można zrobić aby jakiś z testów był dostępny pod guzikiem od kierunków na stałe ? Np tem płynu chłodzącego.