Skocz do zawartości

Spręzyny Jamex lub inter alloy albo Eibach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiam sie nad kupnem spręzyn chcialem do 350zl kupić zestaw.

Jest firma jamex która nie jest zla ponoc, ale upatrzylem sobie coś takiego.

Z tym że nie znam Inter Alloy czy to jakaś znośna firma czy totalny sux?

Chodzi mi o delikatne obniżenie przod -30/tyl -15.

Obecnie mam -60/-40 ale nie jestem zadowolony z komfortu i na progach wale spodem- szkoda mi auta.

allegro.pl/item450808698_sprezyny_obnizajace_bmw_e36_3_b_super_cena.html

Zawieszenie to technika z tylu i z przodu b6 mam.Nie jestem pewny czy bedzie pasować itp.

Edytowane przez Ben_sage
Opublikowano

Miałem Jmexa -40 w e36 318i i NIE POLECAM.

Niby na seryjnych amortytzatorach można montować a przód nieustannie dobijał i załatwiłem parę nowych gazówek monroe.

Reklamowałem sprężyny i dostałem zestaw do e36 325 m50 I NADAL DOBIJAŁO! Po wymianie amortyzatorów byłem zmuszony włożyć odbojniki od Vw Golf II by nie załatwić kolejnych amorków.

Opublikowano
ktoś ci głupot nagadał, bo na niższych springach na pewno żadne fabryczne amory nie pociągną długo, nawet -35 z przodu zabije dość szybko amory
Opublikowano
Zdecydowanie odradzam Jamexy, totalne badziewie, wręcz niebezpieczne, ja zamontowałem, pojeździłem i zwróciłem do producenta. Nie były to co prawda obniżone a standardowe(tylko z nazwy), w rzeczywistości były za wysokie i sprężyste jak betonowe kloce, oznaczenie się zgadzało z wersją auta, producent uznał reklamację. W tych sprężynach dobra jest tylko cena, ale ja bym na nich nie jeździł nawet za dopłatą :)
Opublikowano
Najlepiej kup oryginalne sprężyny m-tech albo jakieś -20 do tego amorki B4 i powinno być w miare wygodnie. Jakbyś miał b6 na sprzedaż na tył to ja chętnie :)