Skocz do zawartości

Spręzyny Jamex lub inter alloy albo Eibach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie nad kupnem spręzyn chcialem do 350zl kupić zestaw.

Jest firma jamex która nie jest zla ponoc, ale upatrzylem sobie coś takiego.

Z tym że nie znam Inter Alloy czy to jakaś znośna firma czy totalny sux?

Chodzi mi o delikatne obniżenie przod -30/tyl -15.

Obecnie mam -60/-40 ale nie jestem zadowolony z komfortu i na progach wale spodem- szkoda mi auta.

allegro.pl/item450808698_sprezyny_obnizajace_bmw_e36_3_b_super_cena.html

Zawieszenie to technika z tylu i z przodu b6 mam.Nie jestem pewny czy bedzie pasować itp.

Edytowane przez Ben_sage

Opublikowano

Miałem Jmexa -40 w e36 318i i NIE POLECAM.

Niby na seryjnych amortytzatorach można montować a przód nieustannie dobijał i załatwiłem parę nowych gazówek monroe.

Reklamowałem sprężyny i dostałem zestaw do e36 325 m50 I NADAL DOBIJAŁO! Po wymianie amortyzatorów byłem zmuszony włożyć odbojniki od Vw Golf II by nie załatwić kolejnych amorków.

Opublikowano
ktoś ci głupot nagadał, bo na niższych springach na pewno żadne fabryczne amory nie pociągną długo, nawet -35 z przodu zabije dość szybko amory
Opublikowano
Zdecydowanie odradzam Jamexy, totalne badziewie, wręcz niebezpieczne, ja zamontowałem, pojeździłem i zwróciłem do producenta. Nie były to co prawda obniżone a standardowe(tylko z nazwy), w rzeczywistości były za wysokie i sprężyste jak betonowe kloce, oznaczenie się zgadzało z wersją auta, producent uznał reklamację. W tych sprężynach dobra jest tylko cena, ale ja bym na nich nie jeździł nawet za dopłatą :)
Opublikowano
Najlepiej kup oryginalne sprężyny m-tech albo jakieś -20 do tego amorki B4 i powinno być w miare wygodnie. Jakbyś miał b6 na sprzedaż na tył to ja chętnie :)
Opublikowano
  • Autor

Zawieszenie mam z przodu b6 a z tylu technika jakiegoś czy coś takiego- nie znam się.

Chcialem zrobić zamiast -60/-40 - totalna bzdura na moje osiedlowe progi.

mniejwiecej -30/-15 tyl.Jakieś spręzynki do 400zl kupię ?

Opublikowano
  • Autor

Pisze jeszcze raz.

Mysle o eibach pro kit czy one maja też różne kolory czy tylko jedne są?

Ponoc obnizaja te -35/30 w praktyce 35/10.

Czy one sa bardzo twarde czy są pół na pół bedzie komforcik jak zmienie z -60/40 ? :)

• 17 lat później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Cześć

Mogę napisać o Jamex w BMW F30 z zawieszeniem M.

Sprężyny zostały kupione i zamontowane przed moim zakupem tego auta, były to - 40 mm przód i -30 mm tył (w stosunku do standardowego zawieszenia).

Oryginalne sprężyny były popękane (trzy na cztery, czyli tylko jedna jeszcze nie pękła).

Jeśli chodzi o odczucia to jestem mega pozytywnie zaskoczony ich działaniem. Auto stoi dosyć nisko ale nie ma problemów z progami itp. Prowadzi się genialnie. Zostały założone 6 miesięcy temu. Mam porównanie do F31 z zawieszeniem standard i zmienionymi sprężynami na H&R (-25/20 mm) i te Jamex z zawieszeniem M to jest inny poziom . Amortyzatory nie zostały wymienione bo były OK, jedynie tuleje pływające i odboje amortyzatorów. Została ustawiona geometria.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i