Skocz do zawartości

Lokalizacja silniczków nawiewu na przednią szybę w climatron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Prosze o pomoc w lokalizacji silniczków sterujących klapami nawiewu na przednią szybę w climatronicu - chodzi mi od której strony są wmontowane, i jak się najlepiej do nich zabrać. Edytowane przez Elwis328
Opublikowano

Kolego z tego co wiem to silnik nawiewu jest tylko jeden, tylko łopatki serują gdzie powietrze ma lecieć -> szyba , nogi , twarz.

Rozumiem że masz problem ze słabym nadmuchem na szybe?

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
powiem tak, nie mam nadmuhu na szybe bo mam klamy zamknięte całkowicie, a z tego co mi sie wydaje to są dwa, jak by nie bylo potrzebuje ich lokalizacje, bo chce narazie przynajmniej je zdemontować i kupic prawidłowe i mieć nadmuch a nie gapke vilede.
Opublikowano
moze ktos sie bawil i wyciagal silniczek i pozniej wlozyl go w zlej pozycji.. jesli slyszysz ze przelacza Ci pomiedzy nogami a nadmuchem do wnetrza - ewidentnie masz przestawiony silniczek - a znajduje sie pod kierownica po prawej stronie nadmuchu - nieco ponizej jeza

Były:

Ford Fiesta XR2i

Opel Calibra 2.0 16v ECOTEC

BMW E36 316I Coupe '98

BMW E46 330D Sedan '00

BMW E36 318 IS '95

vauxhal omega 2.5 v6

BMW E39 540iA '98

vw passat 1.9tdi

e46 328i '00

E46 325Ci kabrio '04

E60 520i '04

E46 330D touring Indyvidual '02

Jest:

BMW E65 730D '06

Opublikowano
problem rozwiazałem, nie musiałem ich szukać, wystarczyło odpiąc silniczek od strony pasażera na nogi i zaczeło wszystko działać tak jak powinno. przynajmniej narazie jest ok.
Opublikowano
wystarczyło odpiąc silniczek od strony pasażera na nogi i zaczeło wszystko działać tak jak powinno. przynajmniej narazie jest ok.

możesz to sprecyzowac kolego? Odłączyłeś coś i teraz działa? :?:

Też mam podobny problem.

pozdorowienia

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

dokładnie.

jak wyjmiesz schowek - tak jak byś chciał wymienić filtr kabinowy to bedziesz miał przed oczyma kupe przewodów, komputer i inne, a po prawej stronie na wysokości klmatronica masz silniczek i z niego wypiełem i wpiełem kostke i zaczeło działać.

Opublikowano
wypiełem i wpiełem kostke i zaczeło działać.

Ok. rozumiem . nie łączyło poprostu.

pozdrowienia

UWAGA!Brak dachu!