Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od 150km/h w górę słyszę denerwujący świst powietrza w rejonie lewej strony kabiny, nic nie robiłem ostatnio z autem a nie świszczało nawet przy 200. Czy ktoś miał taki problemik i wie gdzie i jak szukać ? Pomysły "posadź kolegę na masce i niech słucha" raczej odpadają :D
Opublikowano

Domknij okno.. lub drzwi :mrgreen:

A tak poważnie, to dociągaj drzwi za raczke i słuchaj. Ewentualnie palcami badaj uszczelkę. Sprawdz tez listewki wokół przedniej szyby.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Domknij okno.. lub drzwi :mrgreen:

A tak poważnie, to dociągaj drzwi za raczke i słuchaj. Ewentualnie palcami badaj uszczelkę. Sprawdz tez listewki wokół przedniej szyby.

Drzwi siedzą mocno po zamknięciu, pociągnąć się nie da nic a nic - próbowałem już tego wcześniej, oglądałem też uszczelki drzwi i przedniej szyby - wyglądają i siedzą jak należy. Ale znalazłem coś: jakimś cudem "zniknęła" uszczelka reflektora :?, ta pomiędzy szkłem a maską. Świst wydaje się dochodzić z bliska hmm..... pasażer słyszy to w okolicach licznika :shock: a ja w okolicach dyflektora wycieraczki, z tym że jak włączę wycieraczki to szum nie ustaje więc to odpada.

Chyba przykleję na reflektor uszczelkę taką do okien na próbę.

Opublikowano
Witam .U mnie też kiedyś świstało i okazał sie spory liść w nawiewie od zimnego powietrza.A wydawało sie że w okolicach przodu maski :D Pozdro
BMW M-Power
Opublikowano
Witam .U mnie też kiedyś świstało i okazał sie spory liść w nawiewie od zimnego powietrza.A wydawało sie że w okolicach przodu maski :D Pozdro

Heh..naprawdę ? :D Właśnie wróciłem z garażu, przykleiłem uszczelkę i wybrałem liście z okolic filtrów kabinowych, było tam tego trochę :oops:

Opublikowano
Od 150km/h w górę słyszę denerwujący świst powietrza w rejonie lewej strony kabiny, nic nie robiłem ostatnio z autem a nie świszczało nawet przy 200. Czy ktoś miał taki problemik i wie gdzie i jak szukać ? Pomysły "posadź kolegę na masce i niech słucha" raczej odpadają :D

a niech to... ja też walczę z tym problemem od kilku miesięcy (też z lewej strony w dolnej części szyby). Tylko, że u mnie pojawia się przy 150 km/h, a znika przy 160 km/h i powyżej jest OK. Wszystko posprawdzałem, wyczyściłem i dalej to samo :mad2: Podejrzewam, że jest to wina pióra dociskowego wycieraczkę. Ale może ktoś z Was ma jeszcze inne pomysły... :doh: proszę poradźcie coś!

Opublikowano

miałem kiedyś omegę i zaczło coś świstać - okazało sie że odlkeiła się źle wklejona przedna szyba

a po omedze kupiłem e39 i też świstało ale też przy lusterku przy mocnej ulewie kapało - no i znowu przyczyną była odklejona szyba

Opublikowano
miałem kiedyś omegę i zaczło coś świstać - okazało sie że odlkeiła się źle wklejona przedna szyba

a po omedze kupiłem e39 i też świstało ale też przy lusterku przy mocnej ulewie kapało - no i znowu przyczyną była odklejona szyba

To już poważniejszy problem, szybę mam nie oryginalną....kto wie może się odkleiła :| W obu wymienionych autach miałeś przecieki ? U mnie nic nie puszcza, albo nie zauważyłem.

Opublikowano
U mnie od ok 130km/h zaczyna świstać antena od cb-radia,może też masz jakąś antenę co świszcze.

Mam antenę ale na tylnej klapie a słychać wyraźnie z przodu..no chyba że się przenosi, spróbować odpiąć nie zaszkodzi.