Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Niedawno dowiedziałem sie ze w moim aucie nie ma sondy, poprostu została wymontowana przed sprzedaza. I tu moje pytanie czy to jest bezposrednia przyczyna gaśniecia samochodu na wolnych obrotach :?: :?: :?: Bo tak orzekł mechanik. Ale np u mojego kolegi w volvo tez nie ma sondy i samochód nie gasnie tylko mu wiecej pali.

BMW i jest zabawa
Opublikowano
ja mam compacta e-36 bez sandy (bo przez przypadek mi sie urwala;/) i wszystko dziala normalnie, a ze Twoje auto gasnie moze byc spowodowane tym ze masz gdzies zasyfialy przewod paliwa itp pozdrawiam
Opublikowano
Bede musiał popatrzec bo to staje sie dość uciażliwe. A napewno tego krokowca przebadam. DZiekuje wszystkim i pozdrawiam.
BMW i jest zabawa
Opublikowano

przy walnietym krokowym kolysaly by ci sie obroty - nie gaslby ot tak sobie.

moze filtr powietrza brudny mocno zapchany albo faktycznie filtr paliwa

Opublikowano
Ale własnie mam taki motyw ze jak go zapale to musze trzyamc noge na gazie bo odrazu gasnie. I powiedzmy ze trzymam na 2tys. a obroty skacza ponizej 1tys. i powyzej 2tys. wiadomo ze idalnie gazu nie utrzymam ale ewidentnie skacza.
BMW i jest zabawa