Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, ponieważ nie wiem dokładnie z którego roku mam auto. Nic mi sie nie zgadza, poniewa wg briefu jest to auto z wrzesnia 1989 a wg www.realoem.com jest to pazdziernik 87. Moj vin TO WBAAD910002521488. Nie wiem co jest grane, poniewaz mam tylne szerokie lampy, przednie mam soczewkowe ale bez charakterystycznego wycietego trapezika w lampach. Pas przedni mam też ten szeroki z wlotami do chlodzenia tarcz hamulcowych. Mam silnik 2,4td z dodatkową chłodniczką oleju. Dla łatwiejszej identyfikacji podaję stronę z fotkami. http://homonto2006.republika.pl/ z Góry dziękuję za pomoc.

dodatkowe info:

elektr. lusterka

wspomaganie

z przodu i z tyłu hamulce tarczowe

komputer przy lusterku wstecznym

data pierwszej rejestracji 1989

kodemarke 1002602701

85KW

Opublikowano
Jeżeli się nie mylę, to w briefie jest data pierwszej rejestracji, nie data produkcji. Choć fakt, dwa lata różnicy to dosyć sporo. Natomiast jeśli o przednie lampy chodzi to te z trapezikiem to lampy Hella, te bez niego - Boscha. Moim skromnym zdaniem możesz się cieszyć, bo bosche są solidniej wykonane.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli się nie mylę, to w briefie jest data pierwszej rejestracji, nie data produkcji. Choć fakt, dwa lata różnicy to dosyć sporo.

Też mi się tak wydaje. Może auto stało na wystawie w salonie ;)

Opublikowano

tak brief podaje datę pierwszej rejestracji

roku produkcji szukaj pod siedzeniami,na pasach

może coś znajdziesz

Opublikowano
W briefie masz też date produkcji,na tej wąskiej stronie od środka znajdziesz,a data pierwszej rejestracji znajduje sie na drugiej stronie "tag der erste zullasung" taka rubryczka-to nie jest data produkcji