Skocz do zawartości

E46 320d zgasło i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem ze swoim BMW E46 320 D. podczas jazdy silnik zgasł i juz ni echce wogole odpalić, pomimo, że wszystki kontrolki są ok i auto kręci ale nawet nie załapuje. Czy jest ktoś taki kto mógłby mi pomóc i wskazać czego i gdzie mam szukac powodu.Do tej pory auto chodziło bez zarzutów ni eprtzerywało i paliło od kopa
Opublikowano
Niestety jest duże prawdopodobieństwo, że padła pompa wtryskowa. Szukaj dobrego warsztatu na diagnozę i naprawę.
BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
może też byc pompka znajdujaca sie za filrem paliwa poprostu sie wiesza .U mnie był własnie taki problem pompka do wymiany i teraz jest oki> :cool2:
Opublikowano

Miałem identyczny problem , według mnie padł ci sterownik od pompy wtryskowej .

Na kompie wyszedł padniety wtrysk sterujący który wymieniłem na nowy i nic .

Znalazłem gościa który naprawia właśnie sterowniki , auto zapaliło ale pochodziło miesiąc i pompa padła całkowicie.

Regeneracja kompletna pompy - koszt co niektórym znany.

Ja tego nie zapomne

:(

Opublikowano

U mnie było to samo. Przy ostrzejszym przyspieszaniu na górce po prostu silnik zgasł - żadnych objawów wcześniej nie było...

Diagnoza - pompa do regeneracji.

Slyszałem że na naszym paliwie żywotność tego elementu to 200000km.... - ja zrobiłem trochę więcej :)

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
Witam, byłem na kompie i nic nie wykazało. elektryk stwierdził ze według niego to pompa wtryskowa. Nie wiem czy mu uwierzyc i ja wyciagac od razu czy cos jeszcze szukac. A tak poza tym wie ktoś moze gdzie w województwie łódzkim regenerują taki epompy i jakie mniejwiecej koszta
Opublikowano

o VP44 poszukaj na forum,

nie tylko BMW bo i łopla i VW i Audi a nóż trafisz na dobry serwis u siebie, warto poszukać bo regenracja to spory wydatek a i potrafia spier...

i nie martw sie bo CR też pada jak kaczki, takie to już nasze cudowne paliwko,

Opublikowano
Poszukaj dobrego serwisu boscha zajmującego się naprawą tych pomp i tam oddaj samochód. Sam nie wyjmuj jeśli tego jeszcze nie robiłeś (potrzebny jest specjalny ściągacz).
Opublikowano
A u mnie było tak samo..... i pocieszę Cię :roll2: Padła pompa ale PALIWA. Koszt w serwisie BMW 1100 zł wymiana z testem komputerowym. Jak załączysz kluczyk na pierwszy stopień to posłuchaj czy pompa paliwa się załącza, normalnie słychać ją bez problemu. Jak nie będziesz jej słyszał to masz odpowiedź :)
Opublikowano

aha i jeszcze jedno,

znajdź taki warsztat który będzie wiedział jak to zdiagnozować,

bo metoda prób i błędów moze doprowadzić do niemiłych wydadków,

na skopojnie bez podpalania,

Opublikowano
aha i jeszcze jedno,

znajdź taki warsztat który będzie wiedział jak to zdiagnozować,

bo metoda prób i błędów moze doprowadzić do niemiłych wydadków,

na skopojnie bez podpalania,

Dokładnie. Najlepiej żeby potrafili się podpiąć bezpośrednio pod sterownik pompy. Jeśli nie będą wiedzieli o co chodzi albo będą coś kręcili to szukaj innego warsztatu.