Skocz do zawartości

obszycie podsufitki na czarno a osłony i uchwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak więc przymierzam się do obszycia podsufitki i odrazu chcę na czarno razem ze słupkami.

Pozostaje tylko dylemat co zrobić z osłonami przeciwsłonecznymi i uchwytami - rączkami?

Zostawić szare trochę niebardzo.

Osłony myślę iż tapicer powiedzmy czarnym skajem by obszył ale uchwyty?

Zapewne wiele osób obszywało juz podsufitkę na czarno tak więc jestem ciekaw jak sobie z tym poradzili?

Opublikowano
czarna podsufitka uważana jest za rarytas i ich ceny są kosmiczne,kup czarny materiał(ta sama cena co jasny) i sam załuż,lub zleć to tapicerowi,znajomy tak zrobił w e36,też miał dylemat co zrobić z jasnymi plastkiami,pomalował więc czarnym lakierem do tworzyw sztucznych,jak narazie nic nie odpadło,a rok już minął.
Nur bmw e32
Opublikowano

za obszycie zabiorę się sam, z uwagi na to iz tapicer za samą podsufitkę chce 350 pln :mad2:

teraz jeszcze rozważam jaki materiał, myślę nad alcantarą...

jeśli mówisz żeby pomalować czarnym lakierem i to sie sprawdzi to nie pozostaje mi nic innego jak tylko sie za to zabrać.

Opublikowano
a czy kolego masz motyw jak ją wyjąć podsufitkę bo mi sie wydaje ze trzeba przednią bądz tylnią szybę wyjąć jak masz pomysł na to to sie podziel
przedni napęd jest dla dziewczyn...
Opublikowano

Ja zmieniałem boczna tapicerke na alcantare :] (coupe) Alcantara jest b. sztywna- nie poddaje sie miejscami mam załamania :( Jak bym to robil raz jeszcze uzylbym Weluru samochodowego. Podsufitke bede zmienial za kilka miesiecy uzyje do tedo materialu do podsufitki samochodowej... w alcantare sie juz nie ładuje :(

Materiały samochodowe sa podklejone gabkami itp. tak jak ori. dzieki temu łatwiej jest podkleic i jest fajniejsze w dotyku.

Materiałow takich szukajcie w hurtowniach z materiałami ( google i swoje miasto) Pozrdawiam :)

P.S. Dla leniuszkow ;) -> wyciaganie podsufitki

-> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=80518&postdays=0&postorder=asc&highlight=tapicerka&start=0