Skocz do zawartości

Trzykrotny sygnał dzwiękowy, co oznacza?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
spadek temperatury poniżej +3 stopnie Celsjusza (przynajmniej u mnie w E46).

Dzięki, a co innego jeszcze może oznaczać ? Niczego na zegarach nie zauważyłem przy tych bipach, kompletnie nic. Temperatura tez nie skakała.

Opublikowano
spadek temperatury poniżej +3 stopnie Celsjusza (przynajmniej u mnie w E46).

Dzięki, a co innego jeszcze może oznaczać ? Niczego na zegarach nie zauważyłem przy tych bipach, kompletnie nic. Temperatura tez nie skakała.

raczej nic innego nie oznacza, poza tym co Piotr napisal (chodzi o temparature na zewnatrz, a nie temp. czegokolwiek w samochdzie, stąd nic nie musi skakać). Po prostu ostrzeżenie że jest zimno i zaraz moze zaczac woda na jezdni zamarzać

Opublikowano

temp bliska 0 oznacza 1 dlugi gong trwajacy minimum 1 sek (okolo 2sek)

3 krotkie bipy oznaczaja 15 sekund do pelnej godziny, jesli mowimy o obc w e34 to w prawym gornym rogu powinien pokazac sie ideogram fali dzwiekowej. wylacza sie to przyciskiem s/r

Opublikowano
mi ten gong bije tez jak mam zaciągnięty reczny i chce ruszyc, albo kiedy są otwarte drzwi lub bagażnik no i te 3 stopnie, mało wody w spryskiwaczu hehe. Reszty gongów nie pamietam
Opublikowano
Pełną godzinę na zegarze.

To jest to, sprawdziłem.

Znalazłem wcześniej w instrukcji że to funkcja przypominania MEMO, tylko myślałem że będzie pojedynczy bip jak przy wszystkich innych komunikatach komputera.

Dzięki wszystkim za wyjaśnienie zagadki.

A młody (syn) dostanie w tyłek za grzebanie w aucie :naughty:

Trudno mi to będzie deaktywować, próba naprawy pixeli na panelu OBC zakończyła się porażką i teraz "ciemność widzę..widzę ciemność" :oops:

Opublikowano
Pełną godzinę na zegarze.

To jest to, sprawdziłem.

Znalazłem wcześniej w instrukcji że to funkcja przypominania MEMO, tylko myślałem że będzie pojedynczy bip jak przy wszystkich innych komunikatach komputera.

Dzięki wszystkim za wyjaśnienie zagadki.

A młody (syn) dostanie w tyłek za grzebanie w aucie :naughty:

Trudno mi to będzie deaktywować, próba naprawy pixeli na panelu OBC zakończyła się porażką i teraz "ciemność widzę..widzę ciemność" :oops:

Poszukaj na allegro. Ja naprawiałem gdzieś pod Radomiem. Polecam. 1h roboty. Mozna tez przeslac. Bedzie po klopocie.

e61 530D 2007 Touring
Opublikowano
Poszukaj na allegro. Ja naprawiałem gdzieś pod Radomiem. Polecam. 1h roboty. Mozna tez przeslac. Bedzie po klopocie.

Niestety już nie da się naprawić...oderwałem taśmę od wyświetlacza :doh:

Kupiłem na allegro panel ale nie pasuje wtyczka, poluję na inny.

Opublikowano
próba naprawy pixeli na panelu OBC zakończyła się porażką

W Krakowie na Piastowskiej facet się deklarował, że robią te pixele.

INNE pytanie, co do gongów...

Po przekreceniu kluczyka na 2, po 2-3 sekundach słychać jedno bip.

Co to jest? "Ciche" grzanie świec żarowych i sygnalizacja, że można odpalać?

Opublikowano
próba naprawy pixeli na panelu OBC zakończyła się porażką

W Krakowie na Piastowskiej facet się deklarował, że robią te pixele.

INNE pytanie, co do gongów...

Po przekreceniu kluczyka na 2, po 2-3 sekundach słychać jedno bip.

Co to jest? "Ciche" grzanie świec żarowych i sygnalizacja, że można odpalać?

Sygnalizacja czegokolwiek w ukladzie. Trzeba odzytac z wyswietlacza. Moze to byc zasieg paliwa ponizej 50 km, zarowka, nieomknieta klapa, cokolwiek. Komunikat powinien byc po gongu wyswietlony.

e61 530D 2007 Touring
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Sygnalizacja czegokolwiek w ukladzie. Trzeba odzytac z wyswietlacza. Moze to byc zasieg paliwa ponizej 50 km, zarowka, nieomknieta klapa, cokolwiek. Komunikat powinien byc po gongu wyswietlony.

No jednak nie. Pozbylem się błędów i bip dalej pozostało.

Tzn to nie jest zwykłe "BIP", dźwięk bardziej przypomina "PYŁŁŁ..."