Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich...

1. czy ktoś z was miał może do czynienia z wymianą przewodu gumowego pomiędzy przepustnicą a kolektorem ssacym... bo właśnie u mnie taki problem wyniknął i to na wczorajszej majówce... a raczej chciałem wracać a tu niespodzianka.... załatałem pęknięcie tym co miałem i przy pomocy jakiegoś ciękiego drutu i wsówek do włosów "prawie Żony"....

a dziś pytałem o ten element i nie ma nigdzie oprócz serwisu BMW a tam wołają 120zł... zna ktoś tańszą perspektywe.....

2. jeszcze chciałbym się pochwalić jednym....

a mianowicie.... w czwartek w nocy... ja to odkryłem dopiero rano gdy do pracy jechać chciałem... chcieli mi jacyś wandale dziubare zrobić.... lecz kradzierz im się nie powiodła.... zerwali blokade w kierownicy, zmek drzwi uszkodzili... i tyle... na szczęście...

3. i mam pytanko który bezpiecznik odpowiada za komputer, bo nie wiem który wyjąść żeby mi nie ukradli mojej piękności....

Edytowane przez LukaszMK
Opublikowano

poszukaj tej gumy na allegro!

widziałem tam ostatnio dwie gdzies po 40zł a jak nie to napisz tam do kogoś kto oferuje części do tego modelu z demontażu jest takich masę.

co do bezpiecznika to wystarczy że założysz przełącznik na zasilanie cewki wysokiego napięcia jest to cienki przewód na kolumnie kierownicy w wiązce od stacyjki! są tam jeszcze dwa grubsze jeden jest do rozrusznika! jak ten rozłączysz to nie zakręcą rozrusznikiem ,a plus odcięcie cewki to już całkiem mogą chechłac do rana! montowałem kiedyś koledze taki immobilajzer który odcinał właśnie te elementy

a odłaczanie zasilania komputera nie jest wskazane ze wzgledu na to że komputer np po rozłączeniu akumulatora powinien sie zaprogramowac na wolnych obrotach az do czasu osiągniecia pełnej temperatury silnika a trwa to przeważnie około 15min

Opublikowano
moje własne zabezpieczenie uratowało mi Becie... zakładam jeszcze alarm i co noc wyciągam kable wysokiego napięcia...

Nie podawałbym takich szczegółów na ogólnodostępnym forum.

Albo podawałbym szczegóły fałszywe....

(Forumowicze z krwi i kości - bez urazy).

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
moje własne zabezpieczenie uratowało mi Becie... zakładam jeszcze alarm i co noc wyciągam kable wysokiego napięcia...

Nie podawałbym takich szczegółów na ogólnodostępnym forum.

Albo podawałbym szczegóły fałszywe....

(Forumowicze z krwi i kości - bez urazy).

nie obrazilem sie :mrgreen: , ale przeciez nie podal adresu ani numeru rejestracyjnego ,ale pewnie teraz pomyslales ze ci co ............ to beda mieli przy sobie .............. :mad2: no ale co zrobic pewnie i tacy sa

BMW nie dla idiotów :naughty: :diabel_smiech: , LPG :naughty:
Opublikowano
w sumie to prawda... każdy może ale takich pietnastolatek jest moc w małopolsce.... mi się wydaje że nowych nie chce im się.... a moja to zwykła mysz... i na dodatek 316
Opublikowano
poszukaj tej gumy na allegro!

widziałem tam ostatnio dwie gdzies po 40zł a jak nie to napisz tam do kogoś kto oferuje części do tego modelu z demontażu jest takich masę.

co do bezpiecznika to wystarczy że założysz przełącznik na zasilanie cewki wysokiego napięcia jest to cienki przewód na kolumnie kierownicy w wiązce od stacyjki! są tam jeszcze dwa grubsze jeden jest do rozrusznika! jak ten rozłączysz to nie zakręcą rozrusznikiem ,a plus odcięcie cewki to już całkiem mogą chechłac do rana! montowałem kiedyś koledze taki immobilajzer który odcinał właśnie te elementy

a odłaczanie zasilania komputera nie jest wskazane ze wzgledu na to że komputer np po rozłączeniu akumulatora powinien sie zaprogramowac na wolnych obrotach az do czasu osiągniecia pełnej temperatury silnika a trwa to przeważnie około 15min

A mi ktos powiedzial ze jak sie akumulator odlaczy to po podlaczeniu zeby komp sie zaprogramowla to trzeba odpalic i od razu 3000 obr/min przez chwile :roll: prawda to :?:

BMW wieczna miłość...
Opublikowano

A mi ktos powiedzial ze jak sie akumulator odlaczy to po podlaczeniu zeby komp sie zaprogramowla to trzeba odpalic i od razu 3000 obr/min przez chwile :roll: prawda to :?:

Nieprawda :nienie:

Opublikowano

w ten sposób programuje sie komputery od gazu ale nie 3000 tylko 2000tys tak przez minute do dwóch na zmiane z wolnymi obrotami.

a komputer samochodowy tak jak napisałem wyżej programuje sie na wolnych obrotach do czasu osiągnięcia normalnej temperatury czyli około 15min. słyszałem tez że wskazane jest wyłączyc wszystkie odbiorniki czyli radio, swiatła itd

Opublikowano
w ten sposób programuje sie komputery od gazu ale nie 3000 tylko 2000tys tak przez minute do dwóch na zmiane z wolnymi obrotami.

a komputer samochodowy tak jak napisałem wyżej programuje sie na wolnych obrotach do czasu osiągnięcia normalnej temperatury czyli około 15min. słyszałem tez że wskazane jest wyłączyc wszystkie odbiorniki czyli radio, swiatła itd

i pozniej warto jest pojezdzic tak ze 30 minut roznymi stylami i na wyzszych i na nizszych obrotach o powinno byc gites

>>> PRYMUS <<<

BMW Klub POLSKA

==================================

Always look on the bright side of drive & wife :)

http://img182.imageshack.us/img182/295/podpisforum3ru.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam gume kupiłem już miesiąc temu... 72zł w serwisie BMW ale co dziwne w innym w krakowie na wylocie na zakopane powiedzieli przez telefon 116zł...

Co do kradzieży znowu miałem włamanie... nie zdążyłem zrobić lewego zamka a tu dziś mam prawy... jacyś amatorzy ku.... wyłamali mi go przy okazji pogieli blache... wokół zamka.... myśle o zaspawaniu zamków teraz.... nie szkoda mi radia, choć panel został mi w plecaku... tylko zamka i co najgorsze środkowy panel woków radia połamali... to był 3 raz... już mam nerwy na auto... jak nie chcą ni go ukraść to mi radio zwędzą i to w biały dzień ok 13-14 byłem na zaliczeniu (studia)... ale nie tylko do mojego się dobierali... Audi B4 też skroili i próbowali do Mazdy MX-6... bo się przyglądałem... a i dodam że mi zamkneli auto...

PS. kupie orginalne radio BMW i środkowy panel wokół.... jakieś oferty...

Opublikowano
nie szkoda mi radia, choć panel został mi w plecaku...

Ja mam po prostu radio z kieszenią. Może to czasami głupio wygląda (idzie "gość z radyjem") ale lepiej czasami "poświecić oczami" niż remontować samochód. Tym bardziej, że Ty nosisz wszystko w plecaku (IMHO)- nie będzie widac co tam masz. Do samochodu też gnoje nie wejdą, bo nie będą mieli po co. Jeśli chodzi o zamki, to (moim zdaniem) nic na małych złodziejaszków nie pomoże - jak zamków nie będzie to Ci szybę wybiją... :( . Taniej chyba wyjdzie dorobienie "pamięci" i kieszeni niż zabudowa zamków. Niestety żyjemy w takiej rzeczywistości...

$M$
Opublikowano

Zabij mnie a nie wiem o ktora rurke chodzi!

Moze o ta do silnika krokowego/

Jesli tak to mozna ja zastapic ale jest warunek: musi miec ten sam przekroj i ta sama dlugosc! i nie moze byc za miekka

pozdrawiam

Opublikowano
w sumie to prawda... każdy może ale takich pietnastolatek jest moc w małopolsce.... mi się wydaje że nowych nie chce im się.... a moja to zwykła mysz... i na dodatek 316

Nie pocieszaj się :twisted2: Mojej siostrze kiedyś podprowadzono sprzed tancbudy 25-letniego 126p. :!: :!: Fakt, zawsze dawał się otworzyć byle kluczem, łyżeczką, a nawet... paznokciem. Ale znalazł się po 3 miesiącach w innej dzielnicy. Ktoś potrzebował tylko transportu do domu.

A starych 316 trzeba pilnować, bo ostatnio mocno wzrósł popyt na niedrogie części zamienne. :twisted: :evil:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).