Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Mam problem z moim autkiem od pewnego czasu słychać denerwujące buczenie zza zegarów od momentu uruchomienia zapłonu do zgaszenia silnika włącznie. Doczytałem się że może to być związane z układem ogrzewania i trzeba przeczyscić "coś" :!: przy okazji wymiany płynu chłodzacego. Własnie noszę sie z zamiarem wykonania powyższej czynności i chciałbym przy okazji pozbyć się uciążliwego buczenia. Może ktoś mi podpowie co trzeba wyczyścić, jak toto wygląda i jak się do tego dostac . :? Z góry za pomoc dziekuję
Opublikowano
Witam! Mam problem z moim autkiem od pewnego czasu słychać denerwujące buczenie zza zegarów od momentu uruchomienia zapłonu do zgaszenia silnika włącznie.

Jeśli to buczenie dochodzi z okolicy sterownika klimatyzacji to zobacz na fotki

z tego linku:

http://www.bimmerboard.com/forums/posts/428942

Za zegarami to nie wiem co może buczeć.

Opublikowano
A moze to pompa paliwa? Ostatnio bylo to przerabiane na forum kilka razy. Mnie buczalo, a teraz auto stoi w serwisie, bo ktoregos razu wreszcie nie odpalilo. Ale przynajmniej buczenia juz nie slychac :mrgreen:
I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano
Mam to samo w e36 ze za panelem klimatyzacji coś buczy co prawda nie wygląda tak samo jak ten z linku więc nie wiem czy to to samo :P ale spróbuje dzisiaj albo jutro wymontować ten panel i heja ;p

Grass , Gas or Ass - Nobody Rides For Free .

Moja Buma :) http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=94528&highlight= Sprzedana !

Opublikowano
......co prawda nie wygląda tak samo jak ten z linku więc nie wiem czy to to samo.....

No ba, fotki są z siódemki. Ale mniej więcej wiadomo o co chodzi :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Już jakiś czas temu pytałem na forum jak w E39 rozebrać tą centralną część deski bo chciałem po pierwsze naprawić niezamykającą się "drewnianą" klapkę przysłaniającą wejście kasety a po drugie nasmarować właśnie ten wentylatorek i nie dostałem odpowiedzi. Z tych zdjęć też za bardzo nie wynika jak to zrobić, więc może ktoś podpowie.
Opublikowano
Już jakiś czas temu pytałem na forum jak w E39 rozebrać tą centralną część deski bo chciałem po pierwsze naprawić niezamykającą się "drewnianą" klapkę przysłaniającą wejście kasety a po drugie nasmarować właśnie ten wentylatorek i nie dostałem odpowiedzi. Z tych zdjęć też za bardzo nie wynika jak to zrobić, więc może ktoś podpowie.

Poszukaj posta o naprawie pixeli w panelu klimy, jest napisane łopatologicznie jak rozebrać.