Skocz do zawartości

Szarpiące sprzęgło przy ruszaniu jak jest rozgrzany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej jestem nowym uzytkownikiem i tego forum i bmki 320 150KM,mam pewiem problem od zakupu jest ok,super wozik tylko wczoraj stałem długo w korkach i ruszałem i stawalem i po dłuzszym czasie przy ruszaniu zaczeło mi strasznie sprzegło zrywac.Po zaparkowaniu i kilku godzinach jak wracałem wszystko wróciło do normy i jest ok ale jestem pewny jak znowu sytuacja sie powtórzy znowu zacznie tak robic?co to moze byc?sprzęgło?dodam ze biegi wchodza super i nic nie slizga.Z góry dzięki
Opublikowano

Mam identycznie to samo :)

Zastanawiam się czy to sprzęgło czy może dwumas ale w przypadku dwumasu chyba nie robiło by róznicy czy autko jest rozgrzane czy nie :)

Wiec zakładam że to sprzęgło i przymierzam sie do wymiany w przyszłym miesiącu.

Na tą chwile radze sobie w taki sposób że ruszam z dwójki i wciskam troche wiecej gazu wtedy objawów tak nie czuć. Na szczescie zbyt czesto mi sie to nie zdarza :)

Opublikowano
No ja własnie tez ruszam z dwójki i tego nie czuc i mi tez nie zdarza sie to zbyt czesto a w ogole to dopiero raz wczoraj teraz jezdze troche tu i tam i nic sie nie dzieje wiec na razie sie tym nie przejmuje ale nie chce wymieniac dobrej rzeczy i szukam rady
Opublikowano
a kolego ktory wymieniałeś ten docisk to wymieniałeś juz cały komplet?jeśli tak to mógłbys doradzic jakiej firmy kupowałeś ten zestaw?a i ile kosztuje tak około robocizna w takim przypadku i modelu?pozdrawiam