Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No tak ale nieopłacalny to np. z R4 na R6 a może by ktoś się jednak wypowiedział jak wygląda sytuacja właśnie z 2.5 na 3.0 ? Co prawda ja się do takiej wymiany nie szykuje, ale zawsze warto wiedzieć jak to wygląda i z jakimi kosztami trzeba się liczyć.
Opublikowano
JAK DORWIESZ SILNIK ZE SKRZYNIą kompem,wal tez inny przynajmniej w 2.0 za 5 kola to smialo mozna robic swapa.Gadanie ze się nie opłaca to tylko gatki ludzi co tego nie robili spokojnie zamykasz sie w 7 tysiach jak znajdziesz taki komplecik za piątkę reszta pasi plug'n play chyba ze oddasz mechanikowi to cię skasuje drugie tyle ,a roboty raptem na dwa dni jest z r6 na r6 to juz wogóle.Rzezba dopiero sie zaczyna jak chcesz m3 ,ale to inna bajka pozdro!!
Opublikowano
Głównie chodzi mi czy może zostać moja skrzynia czyli z 2,5 (automat ,tip tronic).A może w 3.0 jest zupełnie inna i z mojej to sie tylko posypie jak dostanie 231 PS :jawdrop:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Głównie chodzi mi czy może zostać moja skrzynia czyli z 2,5 (automat ,tip tronic).A może w 3.0 jest zupełnie inna i z mojej to sie tylko posypie jak dostanie 231 PS :jawdrop:

Biorąc pod uwagę, że praktycznie wszystko co ma wspólnego z zawieszeniem jest inne właśnie w 330 to pewnie skrzynia też.

Opublikowano

Czyli mój misterny plan poszedł w piz........ :cry2:

A może ma ktoś pomysł na pare PSów nie szkodząc za bardzo silnikowi.

Jednak 170PS i automat to troszke za skromnie .

Opublikowano
skrzynie automatyczne są robione tak żeby wytrzymały większą moc więc taka moc wytrzyma pytanie czy będzie dobrze działała z innym silnikiem ale że liczyłes się z dużym wydatkiem to może kompletny układ wydechowy z 10 procent powinnien dodać do tego airbox to taka podstawa potem już tylko turbo albo kompresor

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
w odpowiedzi na priv koszt airboxa to ok 600 firmy Simota a wydech to różnie z montażem ok 4 tys ale sprawdź kto w twojej okolicy ma przedstawicielstwo i spytaj o konkretną cenę www.supersprint.com/homeuk.html moc podnosi różnie producent mówi że nawet o 15 procent ale to równie bywa z mocą napewno zawsze czuć poprawę w elastyczności silnika

Opublikowano
Przymierzam się do uturbienia mojej Beatki, przed decyzją o turbo brałem możliwość swapa M3 ale koszty wychodzą podobne i trudno jest znaleźdz wbrew pozorom silnik z M3 w dobrym stanie, dlatego Turbo
Opublikowano
w odpowiedzi na priv koszt airboxa to ok 600 firmy Simota a wydech to różnie z montażem ok 4 tys ale sprawdź kto w twojej okolicy ma przedstawicielstwo i spytaj o konkretną cenę www.supersprint.com/homeuk.html moc podnosi różnie producent mówi że nawet o 15 procent ale to równie bywa z mocą napewno zawsze czuć poprawę w elastyczności silnika

Airbox - co to takiego ,jak to działa i ile Ps doda jak moge zapytać?

Opublikowano
jest to rodzaj filtra powietrza w specjalniej obudowie sam w sobie dużo nie daje może 2 konie to jest tak najprościej mówiąc stozek który działa :D

Opublikowano

Temacik sie rozkreca pojawiło sie światełko w tunelu wiec:

-dolot powietrza

-wydech

było by juz ok 190 KM a czy przeprogramowanie sterownika (silnika) coś da i czy jest taka opcja?

Opublikowano
da radę i da dużo więcej niż normalnie przy dolocie i wydechu ale ja bym jednak robił swap na 3litry pamiętaj wydasz 6 tys na silnik skrzynia to wytrzyma o ile będzie pasować ale powinna bo jak się nie mylę twój silnik to m54b25 a chcesz m54b30 do tego montaż powiedzmy nawet 1500 zł co daje 7500 zł sprzedajesz stary za 2500 i wychodzi że koszt to 5 tys zł i powoli kupujesz wszystko do 3 litry dolot się opłaci bo się go czyści a nie wymienia jak filtr no i sportowy wydech ale to można z czasem zrobić :D