Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja miałem te wanli...

Poprostu chińska tandeta.

Na suchym jeszcze się jakoś jeździło,ale na mokrym-masakra...Wystarczyło że lekko deszcz popadał i odrazu koła traciły przyczepność,ABS łapał zdecydowanie za wcześnie,tył uciekał przy takich prędkościach gdzie na normalnych oponach (Pirelli,Michelin) dalej jechałeś.No i do tego są o wiele głośniejsze.

Odpuśc sobie...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Koledzy, żadnych chińskobrzmiących opon nie kupujcie, chyba że do auta co osiąga max. 130kmh i to z górki, a przyspieszenie ma:

0-60 - ok. 0.5 min

0-100 - "brak danych" (mierzący się nie doczekał :mrgreen: )

Do naszych beemek się to nie nadaje - znam kilka przypadków od znajomych wulkanizatorów, że takie opony nie tylko w bmw wytrzymały zaledwie 1, 2 , w porywach 5! tys. km.

Opublikowano

ja osobiście nie kupiłbym żadnych innych opon oprócz michelin, dunlop, toyo, bridgestone itp

miałem opony nankang zimowe, kupiłem auto z nimi i pomyślałem że nowe opony to pojezdze na nich do końca zimy, przy wyprzedzaniu przy 120 km\h strzeliła mi tylna opona- sama od siebie żadnych dziur, poprostu sama od siebie rozleciała się na strzępy, dodam że opony nie miały więcej niż rok

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
ja osobiście nie kupiłbym żadnych innych opon oprócz michelin, dunlop, toyo, bridgestone itp

miałem opony nankang zimowe, kupiłem auto z nimi i pomyślałem że nowe opony to pojezdze na nich do końca zimy, przy wyprzedzaniu przy 120 km\h strzeliła mi tylna opona- sama od siebie żadnych dziur, poprostu sama od siebie rozleciała się na strzępy, dodam że opony nie miały więcej niż rok

Ja od siebie poleciłbym jeszcze oponki Nokian, są naprawdę dobre.

Opublikowano
mam jeszcze pytanie w kwestii rozmiaru, obecnie posiadam opony w rozmiarze 235\60\16 , czy mogę je zamienić na 225\55 lub 225\50 (na felgę 7,5 pasują chyba obydwa rozmiary) ???