Skocz do zawartości

opony vanli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czołem

czy używał może ktoś takich opon -WANLI S1063 225/55R16 99V-

i może coś o tym produkcie powiedzieć.

Opublikowano
Chcesz tania i dobra opone to kup KUMHO KH11 ale nie zadne Wanli czy Nankangi.

pozdrawiam

mavic

Opublikowano

Ja miałem te wanli...

Poprostu chińska tandeta.

Na suchym jeszcze się jakoś jeździło,ale na mokrym-masakra...Wystarczyło że lekko deszcz popadał i odrazu koła traciły przyczepność,ABS łapał zdecydowanie za wcześnie,tył uciekał przy takich prędkościach gdzie na normalnych oponach (Pirelli,Michelin) dalej jechałeś.No i do tego są o wiele głośniejsze.

Odpuśc sobie...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
  • Autor

dzięki Panowie :) przekonaliście mnie

pzdr.

Opublikowano

Koledzy, żadnych chińskobrzmiących opon nie kupujcie, chyba że do auta co osiąga max. 130kmh i to z górki, a przyspieszenie ma:

0-60 - ok. 0.5 min

0-100 - "brak danych" (mierzący się nie doczekał :mrgreen: )

Do naszych beemek się to nie nadaje - znam kilka przypadków od znajomych wulkanizatorów, że takie opony nie tylko w bmw wytrzymały zaledwie 1, 2 , w porywach 5! tys. km.

Opublikowano

A przede wszystkim mozna sie na takich oponach zabic.

I oprocz tego wykonczyc kogos jeszcze.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

ja osobiście nie kupiłbym żadnych innych opon oprócz michelin, dunlop, toyo, bridgestone itp

miałem opony nankang zimowe, kupiłem auto z nimi i pomyślałem że nowe opony to pojezdze na nich do końca zimy, przy wyprzedzaniu przy 120 km\h strzeliła mi tylna opona- sama od siebie żadnych dziur, poprostu sama od siebie rozleciała się na strzępy, dodam że opony nie miały więcej niż rok

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
ja osobiście nie kupiłbym żadnych innych opon oprócz michelin, dunlop, toyo, bridgestone itp

miałem opony nankang zimowe, kupiłem auto z nimi i pomyślałem że nowe opony to pojezdze na nich do końca zimy, przy wyprzedzaniu przy 120 km\h strzeliła mi tylna opona- sama od siebie żadnych dziur, poprostu sama od siebie rozleciała się na strzępy, dodam że opony nie miały więcej niż rok

Ja od siebie poleciłbym jeszcze oponki Nokian, są naprawdę dobre.

Opublikowano
  • Autor
mam jeszcze pytanie w kwestii rozmiaru, obecnie posiadam opony w rozmiarze 235\60\16 , czy mogę je zamienić na 225\55 lub 225\50 (na felgę 7,5 pasują chyba obydwa rozmiary) ???
Opublikowano
Zgodnie z instrukcją obsługi modelu e38, do felgi 7,5J x 16H2, pasują opony o rozmiarach: 215/65 R 16, 235/60 R 16.