Skocz do zawartości

[e34] Czy warto kupić 525TDS 93r ??? Prosze o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Tak jak napisałem w temacie zamierzam kupić BMW 525TDS 93r sedan, silnik po kapitalnym remoncie, nowe zawieszenie. Więc prosze o jakieś opinie na temat tego samochodu, jakieś częste usterki, jak z osiągami itp, itd. Pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Śmigam tds-em z 93 roku od podad trzech lat.

Przez niecałe trzy lata, wszystko ok, paliwo oleje i części eksploatacyjne i do przodu.

Jednak od roku tragedia, wszystko zaczeło lecieć, a koszty wysokie.

Razem przez ostatni rok wpakowałem około 8 tys. :mad2:

Jeżeli miałbym teraz kupić samochód to mając tą wiedzę o tds-sie, napweno bym go nie kupił.

Teraz już wiem co bedzie następne, (oczywiście TDS zostaje w rodzinie),

będzie to zdecydowanie benzyna, 3.0 albo 3.5.

Jeżeli będzie 5er, to 3.0 a jeżeli 7er, to 3.5 :norty:

Pozdrawiam

003.jpg
Opublikowano
wpisz szukaj bo naprawdę tego jest sporo. Musisz mieć pojęcie o wadach tds (po lekturze archiwum) ciężko znaleźć dobrego bo jak koledzy pisali 3 lata temu czy warto i dużo osób popierało to teraz z ceną ropy oraz problemami natury diesla (koszty części spore) wcale nie łatwe Można zainteresować się benzyną która po pierwsze da mnóstwo frajdy(oczywiście wersje ok. 200KM mocy) i problemy łatwiejsze do usunięcia. Chyba że chcesz mieć diesla dla zasady
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
ok, dzięki poszukam w archiwum. A tak na marginesie to jak wspomniałem na początku samochód jest z pewnych rąk a na dodatek po kapitalnym remoncie, więc ?? chyba warto. Pozdrawiam
Opublikowano
Jak ten remont jest udokumentowany i jest pewnie jakaś gwarancja na robote to warto.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano
wpisz szukaj bo naprawdę tego jest sporo. Musisz mieć pojęcie o wadach tds (po lekturze archiwum) ciężko znaleźć dobrego bo jak koledzy pisali 3 lata temu czy warto i dużo osób popierało to teraz z ceną ropy oraz problemami natury diesla (koszty części spore) wcale nie łatwe Można zainteresować się benzyną która po pierwsze da mnóstwo frajdy(oczywiście wersje ok. 200KM mocy) i problemy łatwiejsze do usunięcia. Chyba że chcesz mieć diesla dla zasady

. jezdze dieslami cale zycie ;D. W rodzinie diesle od zawsze!. Akumulator, swiece, filtry, dobre paliwo - i jedziesz... w TDSie wiadomo pompka, ew jakis wtrysk.. i krecisz taki przebieg przy, ktorym w benzynie wymienisz jakiegos krokowca 3x, lambdy, bedziesz sie szarpal z gasnieciem, wymienisz 3x swiece, przeplywke, przepustnice moze, do tego uszczelke...a diesel bedzie sie kulal non stop ;D

Kto wie moze kiedys kupie benzynke, moze nawet z gazem.... ale nie rajcuje mnie krecenie benzyny do 4k rpm i wyzej... wole 2,5k rpm w dieslach ;D

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano
Witam. Tak jak napisałem w temacie zamierzam kupić BMW 525TDS 93r sedan, silnik po kapitalnym remoncie, nowe zawieszenie. Więc prosze o jakieś opinie na temat tego samochodu, jakieś częste usterki, jak z osiągami itp, itd. Pozdrawiam

jeśli faktycznie ktoś tak wyremontował to po co sprzedaje?

a wracając do meritum- jak samochód jest zdrowy i za niewielkie pieniądze to warto, pytanie jednak co i jak zostało w silnku wyremontowane, w jakim stanie jest turbina, przepływomierz, koło dwumasowe itp. zajechany diesel to studnia bez dna i potrafi każdemu, nawet najbardziej oddanemu posiadaczowi bmw zohydzić radość z jazdy. moja rada : kup zadbaną benzynę np 520i lub 525i - będzie mniej problemów

Opublikowano
A jaki ma przebieg autko? Sprawdź czy obroty nie falują i przejedź się nią. Dowiedz się też kiedy dokładnie był remont. Ważne tez czy nigdzie nie cieknie. Zapytaj kiedy wymieniał pompę wody. Sprawdź zawieszenie. Te silniki są dość dobre i jeśli właściciel dbał to sporo jeszcze na nim przejedziesz
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg