Skocz do zawartości

Problem z układem chłodniczym!!!POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich! Posiadam BMW318i i mam problem z chodnicą. Ale od poczatku. Pewnego dnia odpalilem auto i po ujechaniu ok. 10min. zapalila mi sie żółta kontrolka od poziomu plynu w chlodnicy. Jadac dalej i ujechajac ok.5 min zauwazyłem ze wskazowka skoczyla mi gwaltownie na maxa. Mialem ok 1km do domu wiec tak jechalem. Szczesliwie i bez wiekszych klopotow dotarlem do domu i poczekalem az ostygnie. Po ostygnieciu wlalem wode i zauwazylem ze odrazu jej ubywa slyszac jak kapie od spodu zauwazylem ze wywalilo mi korek spustowy.Wiec kupilem nowy wlozylem, odpowietrzylem zalalem zwykla woda i tak jezdzilem pare dni po czym znowu zapalila mi sie znowu zolta lampka. Temperatura pokazywala normalna temp. i tak musze dolewac co jakis czas wody. I tak przez 2 tyg. Az wreszcie ostatnio zauwazylem ze cos kapie zpod silnika i syczy jakby cos bylo pekniete. Najgorsze jest to ze jestem za granica i ciezkomi tu kogos znalezc zostaje mi tylko serwis oddalony o 30 km ode mnie czy ktos wie co to moze byc?? Dzieki za kazda pomoc.
Opublikowano
Ja mialem coś podobnego tylko mi ubywał płyn z krućca,i tak samo skoczyła mi raptownie temperatura,tak ze 3 razy aż za 4 wywaliło caly kruciec.Dolewanie nic nieda,musisz znalezć z kąd kapie woda,pewnie wąż rypnął,wymień go i koniecznie po zalaniu go wodą odpowietrz układ,bo napewno byl zapowietrzony i przez to mocniej rozsadziło wąż.Pozdrawiam
Opublikowano

Ja bym proponowal sprawdzić wszystkie przewody które wychodzą lub wchodzą do chłodnicy.Całkiem możliwe że bedzie jakiś do wymiany z powodu jakiejś małej dziurki.

Pozdrawiam i powodzenia.

Opublikowano
jednak z niczego nie kapie okazalo sie ze to sie z klimatyzacji skrapla. byl u mnie znajomy mechanik zakupilem plyn zalalismy odpowietrzyl i narazie chodzi tlko musze jeszcze pojezdzic i zobaczyc jak sie sprawuje. jednak i tak cos jest nie tak. sprawdzal termostat wyja taka grzalke ze srodka i mam jezdzic bez tego. potem celem byla pompa. Trzeba to wszystko posprawdzac gorzej by bylo jakby to byla uszczelka pod glowica. Mam utrudnione zadanie z odpowietrzeniem bo mam zaklejony otwor odpowietrzajacy i nie idzie dobrze odpowietrzyc. Zobaczymy. Jestem umowiony w pon. u mechanika ma sprawdzic urzadzeniem uszczelke. oby to nie bylo to. poczekamy zobaczymy dam znac co i jak. dzieki i do uslyszenia.
Opublikowano

podłącze sie po temat- jakie są objawy padniętej pompy wody? Raz mi sie grzeje do czerwonego pola, raz nie, wskazówka raz stoi, raz faluje, przeważnie od przegrzania do pionu... mam E36 2.0 M52

dzieki za trafne odpowiedzi ;)

Opublikowano

witam

panowie, tak z ciekawości........wlawacie wodę??? a nie lepiej płyn za 20 zł??? w sumie mam podobny problem. nie bierze mi autko ani kropli ojeju (!) za to płynu chłodzenia potrafi wypić i pół litra na miesiąc;)