Skocz do zawartości

Bialy dym (para) z rury wydechowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moje bmw to e320 i tak jakos zauwazylem niedawno, ze z rury nawet gdy nie jest zimno czy wilgotno wychodzi dosc sporo balych oblokow. Nie jest to napewno taki dym jak z oleju jak ciagnie. Tylko bardziej taka para jak w zime, tyle ze teraz jest stosunkowo cieplo. Niedawno dolewalem ceramike do oleju i dodatek do benzyny, moze dlatego ? moze ta ceramika sie wypala...
Opublikowano
nie ma pojęcia dlaczego ludzie dolewają taki badziew do oleju lub benzyny :shock: :shock: jeśli ktoś chce zrobić odrzutowiec to niech kupi a nie poprawia fabrykę :roll: :evil: a potem białe chmury puszcza... :shock: :shock: albo uszczelka a w najgorszym przypadku pekła glowica :?:
Opublikowano

nie straszcie człowieka

też nie jestem zwolennikiem ulepszaczy ale wolnośc Tomku w swoim domku

jeżeli nie ubywa płynu to może to być zwykła para wodna która zbiera się w tłumiku

zależy też jak długo wali ten biały dym

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podpinam sie pod temat z podobnym pytaniem.

Zauwazyłem dzis plame pochadzaca z rury wydechowej http://images48.fotosik.pl/23/a958f7cda4198bd7m.jpg

Na oleju przejechane 2,5 tys. (Mobil S) Ubytek max 2mm. Plama powstała po jakis 5 min po odpaleniu na zimnym silniku. Dym koloru siwego wydaje sie normalny. Po przytrzymaniu przez chwile na 4 tys obr i puszeczeniu gazu gdy obr spadna do ok 1 tys jest delikatny wystrzal z tłumika (tłumik nie tjuningowy :] )

Czy mam powody do niepokoju? Prosze o pomoc. Dzieki.

P.S Uzywam Dodatkow do benzyny, nie mam LPG, 2,0 M50 '93

Opublikowano
koledzy jeśli nie macie ubytków płynu chłodzącego to powoli zbliżamy się do sedna a dokładnie "ulepszacze" jak cię mogę... dolewanie do oleju środków typu motodoctor to nieporozumienie to najszybszy sposób na remoncik to przecieć jest badziew skuteczny na chwile ale z czasem może spowodować spore straty pomijając już straty mocy :mad2:
Opublikowano
Podpinam sie pod temat z podobnym pytaniem.

Zauwazyłem dzis plame pochadzaca z rury wydechowej http://images48.fotosik.pl/23/a958f7cda4198bd7m.jpg

Na oleju przejechane 2,5 tys. (Mobil S) Ubytek max 2mm. Plama powstała po jakis 5 min po odpaleniu na zimnym silniku. Dym koloru siwego wydaje sie normalny. Po przytrzymaniu przez chwile na 4 tys obr i puszeczeniu gazu gdy obr spadna do ok 1 tys jest delikatny wystrzal z tłumika (tłumik nie tjuningowy :] )

Czy mam powody do niepokoju? Prosze o pomoc. Dzieki.

P.S Uzywam Dodatkow do benzyny, nie mam LPG, 2,0 M50 '93

Normalne ze jak jest wilgotno za tlumikiem robi sie mokra plama spaliny sa cieple a w ukladzie wydechowym pewnie duzo wilgoci zwlaszcza jak jezdzisz na krotkich dystansach. Jezeli tak jak zacznie sie zima na korku wleu oleju zrobi Ci sie jeszcze majonez.

A strzal z wydechu moze swiadczyc o przestawionym zaplonie lub nieszczelnosci wydechu.