Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam takie niecodzienne pytanie...drodzy koledzy/kolezanki....co zrobic, żeby moje autko fajnie brzmiało?? Chodzi mi o to, Co zrobic zeby dzwiek silnika-wydechu "buczał" fajnie jak np w 2.8 ......ja mam silnik 1.6 i szczerze to dzwiek jaki sie z niego wydobywa to niczym płacz kota......

jaki tłumik? strumienice...??

z góry dzieki za odpowiedzi :D

pzdr

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

http://picasaweb.google.co.uk/kieltj/BMW - moje BMW

Opublikowano

proponuje przeswapować na R6 i problem z głowy :)

swoją droga na allegro jest milion końcówek wydechu..od buczących po pierdzące... do wyboru do koloru

GOLD CZEJJJN
Opublikowano
proponuje przeswapować na R6 i problem z głowy :)

swoją droga na allegro jest milion końcówek wydechu..od buczących po pierdzące... do wyboru do koloru

swap moze i bedzie...chociaz wole kupic "fabryczne" r6

:D

pzdr

Z racji tego, że spadł śnieg, przypominam, że piłowanie GOLFA na ręcznym, to nie DRIFT!!!!

Nie dyskutuj z idiotą , na początku sprowadzi Cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem.

Opublikowano

wiem, ze nie zmienie az tak, zeby chodził tak jak r6 ale jak wspominałem...zeby chociaz lepiej brzmiał niz "płacz kota" :D

a czy ktos z was ma taki tłumik u siebie ??w podobnym motorze jak ja?? za ewentualne nagranie dzwieku i podesłanie na PW bede wdzieczny... i zrewanzuje sie :D

Opublikowano

kolego ja mam w swojej tłumik ultera z dwiema owalnymi końcówkami z 2 stron auta, tłumik środkowy wyleciał, dźwięk jest taki że jak ktos nie zaglądnie pod maske to nie pozna co to za silnik.

do jazdy w mieście super, na trasie............ męczy strasznie, musisz albo głośno słuchac muzyki albo jechac bardzo grzecznie

Opublikowano
Witam!

Mam takie niecodzienne pytanie...drodzy koledzy/kolezanki....co zrobic, żeby moje autko fajnie brzmiało?? Chodzi mi o to, Co zrobic zeby dzwiek silnika-wydechu "buczał" fajnie jak np w 2.8 ......ja mam silnik 1.6 i szczerze to dzwiek jaki sie z niego wydobywa to niczym płacz kota......

jaki tłumik? strumienice...??

z góry dzieki za odpowiedzi :D

pzdr

Moim zdaniem - wszystkie te propozycje które tutaj padły i tak nie sprawią iż "gang" silnika będzie podobny do tych z 6 cylindrami.

Sportowy tłumik co najwyżej spowoduje iż dźwięk będzie niższy, bardziej basowy, pomrukliwy itd ale nigdy nie będzie to "orkiestra" 6 grajków.

Pzdr,