Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
... co to moze być czy dziurawa chłodnica czy inne gorsze rzeczy. Raz na miesiąc dobijam płyn w chłodny kiedy tylko zobacze komunikat komputera. Na co obstawiacie ?
Opublikowano

Ja tez bym czekal az komputer wyswietli mi takie info :D

Najlepiej bedzie jak nie wyswieli a ty wiesz ze masz wyciek to sie nazywa ( uszkodzenie z premedytacja ) .

Po pierwsze ile dolewasz tego plynu bo z tego co piszesz to raz na miesiac wiec obstawiam ze nie sa to duze ilosci :?:

Pozdrawiam !

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

powodów ubytku płynu może być kilka

postaraj się zlokalizować miejsce wycieku - nie zawsze jest to łatwe - zwłaszcza jeśli np. przebita została chłodnica od przodu, bo zanim skapnie, to wyparuje... więc trudno to zlokalizować

a jeśli nei ma wycieku z chłodnicy lub gumowych węży (nieszczelność układu) , to moze być pompa wody - czasem cieknie... zwłaszcza jak ma się ku końcowi

i najgorsza opcja, to pęknięta głowica - sprawdź korek oleju czy nie osadza się na nim biały korzuch

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Po pierwsze ile dolewasz tego plynu bo z tego co piszesz to raz na miesiac wiec obstawiam ze nie sa to duze ilosci

około pół litra płynu dolewam.

Opublikowano

Mi niedawno poleciała jakaś pomka (coś do wymuszania obiegu ciepła na jałowych obrotach) zamontowana na grodzi przed kierowcą.

Nawet bym się nie spodziewał, że coś takiego jest...

Może tam masz wilgotno.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano

Ja w wakacje w zeszłym roku miałem podobną sytuacje. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie chyba związane było to (tak wnosze) z klimatem. W wakacje sporo "włóczyłem" się po południu włoch gdzie temperatury siegają czasami po 40st. i tam rzeczywiście co dwa tygodnie dolewałem z pół litra koncentratu. Po wróceniu do Polski wszytsko wróciło do normy jak ręką odjał....

Myśle, że możesz też uwagę zwrócić na odbudowe termostatu. Mi ostatnio owa pękła i w momencie kiedy silnik się rozgrzał to wyciekała woda.... Na zimnym było to nie do wykrycia.

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!