Skocz do zawartości

Jaki akumulator będzie dobry?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

E39 520d 10.2001, nie ma el. foteli, navi. Ma ksenony, el lusterka, podgrzewane spryskiwacze, PDC, radio CD, dogrzewanie silnika Webasto

teraz w aucie mam jakiś zastepczy aku, ktory byl wsadzony do auta tylko na sprzedaż 80Ah i 600 pradu rozruchu, wiem, ze cos maly i nie za bardzo nadajacy sie do diesela.

Do mojego modelu katalog czesci BMW pokazuje 70Ah, 80Ah i 95 Ah.

Chodzi mi o to, ze im większa pojemnosć tym lepiej ale z drugiej strony nie moze byc za duza zeby nie byl caly czas niedoladowany.

Zastanawaim sie miedzy 80Ah a 95Ah, prąd rozruchu 800-900. Czy np 95Ah nie bedzie za dużo do mojego auta?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
kolego tez szukalem aku do swojej e39 i koles w ksiazce madrej niby znalazl ze silniki benzynowe 520 523 528 maja miec akumulator 70Ah a 535 i mocniejsze oraz silniki diesla 90Ah sproboj jeszcze na alternatorze odczytac tam jest napisane do jakiej pojemnosci laduje u mnie pisze od 50-70Ah Pozdro Łukasz
Opublikowano
W/g instrukcji 70Ah... Możesz wziąć trochę większy, np. 95 Ah i nie będzie problemów z niedoładowaniem (duża nadwyżka alternatora) tyle, że większy będzie droższy... Możesz wejść na stronę producenta akku, który Cię interesuje i skorzystać z konfiguratora wybierając markę i konkretny model... Ja nie miałem instrukcji, kupiłem 95 Ah, mogłem kupić 70 Ah i i zaoszczędzić ok. 200 PLN...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

70Ah do diesela to chyba troche za mało, zatem jesli taki średni zalecany to 80Ah to myśle, ze smialo moge wziąć 95 Ah. Chce kupić Centre, ponoć to dość dobre akumulatory za dobrą cene. Futura jest 95Ah a Plus 100Ah, chyba wezme Future 95Ah, tylko czy na pewno nie bedzie to za dużo i nie bedzie niedoladowania?

Serwisant aku mówil, ze zawsze lepiej wziać wiekszy bo jak przyjdzie zima to z tych 95Ah zrobi sie 75-80 i już.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
70Ah do diesela to chyba troche za mało, zatem jesli taki średni zalecany to 80Ah to myśle, ze smialo moge wziąć 95 Ah. Chce kupić Centre, ponoć to dość dobre akumulatory za dobrą cene. Futura jest 95Ah a Plus 100Ah, chyba wezme Future 95Ah, tylko czy na pewno nie bedzie to za dużo i nie bedzie niedoladowania?

Serwisant aku mówil, ze zawsze lepiej wziać wiekszy bo jak przyjdzie zima to z tych 95Ah zrobi sie 75-80 i już.

Kolego w dieslu oprocz pojemnosci bardzo wazny jest prad rozruchu czyli druga wartosc. W futurze 95 wynosi on az 900. Na Twoim miejscu wlasnie takim aku bym zakupil.

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Producent to wszystko przewidział... zimę też...

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

Sam kupiłem wiosną aku do swojej bimki 92Ah i nie narzekam. Zobaczymy jak przeżyje zimę. Ładowanie zależy ile jeździsz samochodem. Bo jak tylko krótkie trasy po mieście to możesz mieć kłopoty zimą, bo aku się nie naładuje. Obojętnie czy to będzie 70Ah czy 95Ah.

Myślę, że 95 Ah to bedzie dobry wybór

pozdr.

Opublikowano
E39 520d 10.2001, nie ma el. foteli, navi. Ma ksenony, el lusterka, podgrzewane spryskiwacze, PDC, radio CD, dogrzewanie silnika Webasto

teraz w aucie mam jakiś zastepczy aku, ktory byl wsadzony do auta tylko na sprzedaż 80Ah i 600 pradu rozruchu, wiem, ze cos maly i nie za bardzo nadajacy sie do diesela.

Do mojego modelu katalog czesci BMW pokazuje 70Ah, 80Ah i 95 Ah.

Chodzi mi o to, ze im większa pojemnosć tym lepiej ale z drugiej strony nie moze byc za duza zeby nie byl caly czas niedoladowany.

Zastanawaim sie miedzy 80Ah a 95Ah, prąd rozruchu 800-900. Czy np 95Ah nie bedzie za dużo do mojego auta?

Zobacz jak prad ładowania daje ci alternetor, a bedziesz wiedzial co wybrac. W tds 2,5 kiedys mialem 75Ah montowany oryginalnie przez BMW i przy -27 nie bylo problemu z rozruchem.

Teraz w taklim samym silniku mam Centre future (chyba 95Ah) no i tu tez nie ma problemu z rozruchem :D

pozdrawiam

pozdrawiam