Skocz do zawartości

Strzela na benzynie i na gazie sekw. na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem w silniku m30, jak mam nie rozgrzany silnik i ruszam to przy wrzuceniu wyższego biegu przez automat,słychac cichy strzał mimo tego że jadę na benzynie, na gazie jest on głośniejszy. Co to może być??

Czy to nie bezie przestawiony rozrząd?? Bo auto dośc dużo pali.

Opublikowano
Raczej jak by rozrząd przeskoczył to by fura nie zapaliła... Rozumiem, że odgłos dochodzi spod maski? Sprawdź szczelność układu powietrza (przewody itp) oraz zajrzyj do przepływomierza...
Opublikowano
Cały dolot jest szczelny bo ostatnio zdejmowałem kolektor i zakłądałem nowe uszczelki pod nim i na wtryskiwaczach, obie rury gumowe też są nowe. Jeśli chodzi o rozrząd to bardziej myślałem o przesunięciu wałka względem koła zębatego. Tylko nie wiem czy to wogóle możliwe (nie wiem jak jest mocowane koło do wałka).
Opublikowano
po pierwsze jak sie przestawi rozrzad to auto zapali!! po drugie jak sie przestawi to polamie kowadelka ale auto nadal bedzie chodzic ja raczej tez bym stawial i poszukal moze gdzies jest cos rozszczelnione i bierze lewe powietrze